Nagy utazás: Szombaton ünnepli 75. születésnapját Presser Gábor Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző

Boldog születésnapot kívánunk!

Presser Gábor Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar előadóművész, zeneszerző, zongorista, énekes, a legendás Omega és LGT zenekar tagja, 1948. május 27-én született Budapesten.

Négyévesen már zongorázott, általános iskolás éveiben pedig a magyar televíziózás ikonja, Antal Imre tanította zongorázni, aki szintén zenészként kezdte pályáját. A legendás tévés azt jósolta neki, hogy egy nap majd nagy művész lesz belőle.

Presser Gábor számos előadónak írt dalokat, többek között Zoránnak, Kovács Katinak, Katona Klárinak, Demjén Ferencnek, Révész Sándornak, Malek Andreának, Zalatnay Saroltának, Kaszás Attilának, Kulka Jánosnak, Kern Andrásnak, Király Lindának, Falusi Mariannak, Oláh Ibolyának és Rúzsa Magdinak is.

„Ma ünnepli 75. születésnapját Presser Gábor Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző, előadóművész, számtalan nagy sláger és musical szerzője.

50 éve van közöttünk itt a Vígszínházban sokféle minőségben: alkotó, alkotótárs, szerző, szerzőtárs, zenei vezető, előadó, tanácsadó, zenész, tanár, mester… és ahogy szerényen ő szokott fogalmazni: »zongorakísérő«.

Annyi szép sikert, annyi dalt, felejthetetlen percet, forró pillanatot, tapsot köszönhetünk neki mi is és a közönség is, hogy azzal nem egy, hanem száz színház társulata és közönsége is boldog lenne évtizedekig.

Szokták mondani, hogy ha nem ide születik, akkor bizony… de hát nekünk ideszületett.

És ez a Broadway meg a Westend színházainak a pechje, és a Vígszínház szerencséje!

És Presser Gábor még ma is fáradhatatlanul dolgozik, alkot. Éppen a legújabb vígszínházi zenés darabján, a Pinokkión, amelynek 2023 decemberében lesz a bemutatója!

Isten éltesse Presser Gábort, boldog születésnapot Pici bácsi!”

– írták a Vígszínház Facebook-oldalán.

(Vígszínház/Facebook)

Valódi Hírek