Iszonyúan kiborult Varga Judit attól, ami szerdán történt – nagyon csúnyán beleállt az EU-s vizsgálóbizottságba

Biztos jó ötlet volt?

Szerdán nem csak Deutsch Tamás kommentálta felháborodottan az Európai Parlament magyarországi vizsgálóbizottságának ténykedését, este Varga Judit is megszólalt. Az igazságügyi miniszter határozottan, már-már durván kikelt magából a korrupció elleni vizsgálat miatt.

Varga Judit bejegyzését változtatás nélkül idézzük alább:

A mai napon sem engedtünk a brüsszeli nyomásgyakorlásnak❗️

➡️ A Költségvetési Ellenőrző Bizottság (CONT) delegációjának háromnapos magyarországi tartózkodása a háborúpárti magyar és a Néppárttal kiegészült európai baloldal politikailag motivált turistalátogatása volt.

🤔 A baloldali többségű Európai Parlament látszólag továbbra is képtelen elfogadni, hogy Magyarország előremutató és konstruktív tárgyalásokat folytat a Bizottsággal. Vállalásaink időarányosan teljesülnek, a meghatározó igazságügyi csomagot is nemrég elfogadta az Országgyűlés, ezért Brüsszelnek a közeljövőben ki kell fizetnie a Magyarországnak járó uniós forrásokat.

❗️Az EP-nek ebben a folyamatban nem osztottak lapot, mégis nyomást próbál gyakorolni a konstruktívan tárgyaló felekre, ezzel veszélyeztetve a folyamatban lévő eljárások hitelességét. Hosszú ideje hangoztatjuk: ideje lenne, hogy végre az Európai Parlament a megoldás részét képezné a probléma helyett. Ebben azonban sajnos azóta sincs elmozdulás.

✅ Az viszont nem kérdés, hogy hazánkban az uniós források jól és jogszerűen hasznosulnak. Ennek maximális garantálására az utóbbi időben mintaintézményeket állítottunk fel, melyek egész Európában példaértékűnek számítanak.

⁉️ Hogy akkor mit keresett itt az EP-delegáció? Természetesen nem az – amúgy még meg sem érkezett – uniós források vizsgálata miatt jöttek Magyarországra, hanem egy politikai kampány részeként, mellyel nyomást próbálnak gyakorolni a magyar emberekre.

🚫 A nyomásgyakorlásnak azonban továbbra sem fogunk engedni. A fegyverszállítások helyett továbbra is tűzszünetet és béketárgyalásokat fogunk követelni és nemet fogunk mondani a migrációra és a gender-propagandára. És ami a legfontosabb: a legnagyobb ellenszélben is haza fogjuk hozni a magyaroknak járó forrásokat.

🤗Végezetül pedig remélem, hogy az EP-delegáció tagjai jól érezték magukat és három csodálatos napot töltöttek gyönyörű országunkban. 🇭🇺✌🏻

A magyar igazságügyi miniszter tehát a fentieket üzente az uniós vizsgálóbizottságnak. Biztos ez a megfelelő eszköz ahhoz, hogy megérkezzenek az EU-s források Magyarországra?

(Varga Judit/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek