Na, most durrant el Deutsch Tamás agya: Súlyos, amit reagált az EU-s vizsgálatra

Nem örült a látogatásnak.

Brüsszel politikai nyomásgyakorlásának részeként” értékelte az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának budapesti látogatását Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Kijelentette: a testület nem felettes szerve Magyarországnak, így véleménye szerint nem oszt, nem szoroz„, mit csinál az.

Deutsch Tamás úgy látja: a bizottság az EU-ban példátlan módon 2010 óta már harmadik alkalommal vizsgálódott Budapesten, és „most is a politikai nyomásgyakorlás fokozása érdekében” jöttek, hogy

Magyarországot bele lehessen kényszeríteni (?), préselni” az ukrajnai háborúba

gúnyolódott az USA magyarországi nagykövetén.

Emellett folytatta Brüsszelnek az sem tetszik, hogy Magyarország polgárai a Fidesz által 2016-ban kikényszerített, alacsony részvételű népszavazáson mondtak nemet az illegális migrációra, illetve hogy a kormány „nagyon szigorú (Kaleta-botrány? a szerk.) gyermekvédelmi törvénycsomagot” fogadott el, „nemet mondva (?) a kiskorú gyermekek sz*xualizálására„. Ezzel szemben Brüsszel „migránssimogató” álláspontot vár el a tagországoktól,

a „genderideológiai őrületet” pedig követendő magatartássá, normalitássá tenné Európában

állította dühösen.

Mi ezzel szemben azt mondjuk: no war, no migration, no gender. Ebből nem vagyunk hajlandóak engedni

idézte a miniszterelnököt, a pártjának elnökét, Orbán Viktort.

Azt hangoztatta: az Európai Parlament és annak egyetlen szakbizottsága sem felettes szerve Magyarországnak, és az nem egy hatóság, amelyik kötelező érvényű döntéseket hoz. Ezért folytatta nem fogadják el azt az eljárást, amelynek során Brüsszelből „ideutaznak más országok európai parlamenti képviselői, és elmondják, hogy a magyar polgároknak, mit hogyan kéne csinálni„. Hozzátette:

több tiszteletet várnak el

az Európai Parlament valamennyi tagjától, így a költségvetési ellenőrző bizottságának tagjaitól is.

Ennek alapján úgy vélte: „nem oszt, nem szoroz, amit a bizottság politikai nyomásgyakorlása keretében csinált„. Szerinte az elmúlt napok tapasztalata is az, hogy a tagokat nem érdeklik a tények.

A magyarokat pedig nem érdekelik a bizottság hazugságai, csúsztatásai, vádaskodásai vélekedett.

Úgy fogalmazott:

ennek a politikai akciónak a lufija ma a zárósajtótájékoztatón ismét kipukkadt

bár azt nem fejtette ki, mit ért ez alatt.

Arra is kitért: 2004 és 2010 között, amikor az „európai baloldal elvtársai„, a magyar baloldal volt kormányon, az EU egyetlen szakbizottsága sem vizsgálódott Magyarországon, holott „brutális korrupciós ügyek” voltak ebben az időszakban, így például a 4-es metró botránya, ahol az EU csalás elleni hivatal 160 milliárd forintot ellopását állapította meg.

Hozzátette: az emberi jogi helyzetet sem tartották megvizsgálandónak ebben az időszaban, pedig 2006-ban „rendőrterror tombolt” Budapest utcáin, azt azonban nem tette hozzá, hogy épp az elmúlt hetekben alkalmaztak több ízben könnygázt kiskorú diákokkal szemben.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek