Gyurcsány Orbánnak: Eltűnt három hónap nyugdíja, ideje lenne menni!

A sokszorosát veszik vissza annak, amit a választások előtt szétosztottak.

A tavalyi nyugdíjak értékének negyedét felemésztette az orbáni infláció – mutatott rá Gyurcsány Ferenc hétfőn.

„Eltűnt három hónap nyugdíja.

Volt, nincs.

Rodolfo, a híres bűvész se csinálhatta volna jobban.

Írják: 27 százalék a nyugdíjas infláció. Azaz a tavalyi nyugdíj értékének negyedét felemésztette az orbáni infláció.

Ez messze több, mint a 15 százalékos nyugdíjemelés, meg a 13. havi nyugdíj együtt. Aminek növekedni kellett volna az csökkent.

Mint ahogy csökken a legelkötelezettebbek bizalma is, hogy Orbán ezt még rendbe tudja tenni.

Mert nem tudja.

Szerintem korábban se érdekelték olyan >>apró<< ügyek mint a nyugdíj. A világot akarja érteni, eszement teóriákat gyártva. Az se megy neki.

Hogy mi megy? Lassan már semmi.

Ideje lenne menni.”

– írta a közösségi oldalán a DK elnöke.

Mint ismert: Gyurcsány Ferenc kormánya idején az éves nyugdíjemelés mértékét az infláció és a gazdasági növekedés együttes átlagából számolták ki, ez volt az úgynevezett svájci indexálás, amelyet Orbánék 2010-es hatalomra kerülésük során elsőként szüntettek meg.

Számítások szerint a Fidesz-kormány ezzel az egy döntésével 10 év alatt körülbelül 1,2 millió forintot vett el minden idős magyar embertől.

Erre jön a megnyert 2022-es választások utáni példátlan infláció, amivel a sokszorosát veszik vissza annak, amit a választások megnyerése érdekében 2021-22-ben szétosztottak.

A több mint 25 százalékos márciusi drágulás a háromszorosa az európai inflációnak – mutatott rá pár napja Rónai Sándor EP-képviselő, aki egyenesen hungarikumnak nyilváníttatná az orbáni inflációt.

Emlékezetes, hogy halála előtt Moldova György író arról beszélt: a nyugdíjasok a halálos ítéletüket írják alá, ha újraválasztják Orbánt. Az erről készült videót itt nézheted meg:

Moldova György: A nyugdíjasok a halálos ítéletüket írják alá, ha újraválasztják Orbánt (+videó)

.

Valódi Hírek