DK: Kezdeményezzük, hogy legyen hungarikum az orbáni infláció! (+videó)

Sehol a világon nem láttak 50 százalékos élelmiszer-drágulást.

Mára bebizonyosodott, hogy a kormány hazudott a magyaroknak: nem létezik sem „háborús”, sem „szankciós” infláció, valójában az orbáni infláció emeli az árakat – közölte Rónai Sándor EP-képviselő szombaton.

A több mint 25 százalékos márciusi drágulás nemcsak teljesen egyedülálló Európában, hanem a háromszorosa az európai inflációnak – mutatott rá a politikus.

Hozzátette: a magyar boltokban olyan drágulás történt az elmúlt 1-2 évben, amelyhez még csak hasonló sem történt sehol a világon, hiszen

a legtöbb alapélelmiszer ára Magyarországon az elmúlt 1-2 évben megduplázódott.

„Ha a világ bármely szegletében szóba kerül ma Magyarország, akkor az nem a pálinkával, a tokaji aszúval, vagy a makói hagymával kapcsolatban történik, hanem a teljesen egyedülálló orbáni inflációval”

– mondta Rónai.

Közölte: éppen ezért

a DK kezdeményezi a Hungarikum Bizottságnál, hogy legyen hungarikum az orbáni infláció.

Rónai Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy a DK egy 13 pontból álló antiinflációs csomagot dolgozott ki, amellyel megállítanák az évek óta tartó élelmiszer-drágulást, azonban – hangsúlyozta – ehhez az infláció valódi okát, az Orbán-rendszer is meg kell szüntetni.

„Ilyen mértékű drágulást csak Magyarországon lehet látni. Sehol sem láttak 50 százalékos élelmiszer-drágulást. Sehol sem duplázódtak meg az alapvető élelmiszerek árai mindössze 2 év alatt. Ez mind bizonyíték arra, hogy nincs »háborús« vagy »szankciós« infláció, hiszen az másokat is érintene.

Ez orbáni infláció, ami teljesen egyedülálló az egész világon”

– húzta alá Rónai Sándor.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek