Mi történt? Orbán legnagyobb ellenségével fotózkodott Schmidt Mária

Erre nem számítottunk.

Egészen figyelemreméltó bejegyzést közölt Facebook-oldalán Schmidt Mária. A Terror Háza Múzeum főigazgatója közösségi oldalán arról számolt be, hogy látogatást tett nála David Pressman amerikai nagykövet, aki a találkozót követően „elismerően írt” az intézmény egyik kiállításáról.

Schmidt köszönetet is mondott David Pressman nagykövet úrnak.

„Köszönöm David Pressman nagykövet úrnak,

hogy ellátogatott a Terror Háza Múzeumba és elismerően írt a kiállításról: »Az önkényuralom veszélyeit dokumentáló nagyhatású múzeum. Köszönöm, hogy itt lehettem.

David Pressman

Az Amerikai Egyesült Államok nagykövete«”

írta bejegyzésében a kormánypárti történész.

Mint ismert, David Pressman jelentette be a közelmúltban, hogy az USA szankciós listára tett egy magyar állampolgárt, Laszlóczki Imrét, a Nemzetközi Beruházási Bank alelnökét. Ezek után a magyar kormány azonnal kilépett az orosz kémbanknak nevezett pénzintézetből.

Orbán Viktor korábban úgy fogalmazott, hogy Joe Biden jelenlegi amerikai elnök „Présembert” (David Pressmant) küldte nagykövetnek, – mint fogalmazott – azért, hogy „bármi áron, de préselje bele a magyarokat a háborúba„. A magyar miniszterelnök ekkor Magyarország legfőbb ellenségének jelölte ki az Egyesült Államokat.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is komoly csörtékbe keveredett a nagykövettel.

„Az Egyesült Államok budapesti nagykövetének nyilatkozataival kapcsolatban azt tudom mondani,

érdektelen, teljes mértékben érdektelen”

közölte korábban a magyar tárcavezető.

A sorba pedig beállt Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő is, aki egészen odáig elment, hogy megfenyegette az USA-t Magyarország nevében. Hollik István kormánypárti kommunikációs igazgató pedig szintén figyelmeztette az Egyesült Államokat a nagykövet bejelentése után.

„Minden tiszteletünk az Egyesül Államoké, elfogadjuk, hogy nekik háborúpárti álláspontjuk van, bár őket egy óceán választja el attól, de mi azt kérjük, hogy ők pedig fogadják el, hogy Magyarország a béke oldalán áll”

közölte Hollik.

Mindezek fényében mondhatjuk, hogy kissé szokatlan Schmidt Mária bejegyzése.

(Schmidt Mária/Facebook)

Valódi Hírek