FRISS: Hollik István bedühödött a nagykövet bejelentésétől – erre szólította fel az USA-t

Közölte, nem fognak változtatni semmiben.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a kormánypárti Hír Tv-ben reagált az Egyesült Államok budapesti nagykövetének bejelentésére, miszerint az Egyesült Államok szankciós listára rakta az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bank magyar alelnökét, Laszlóczki Imrét, volt kazahsztáni és azeri magyar nagykövetet.

„Teljesen világos, hogy az amerikai nyomásgyakorlás oka a háború, illetve az, hogy mi milyen álláspontot foglalunk ebben”

– mondta Hollik a propagandatelevízióban, ahol a közelmúltban Bencsik András kormánypárti publicista a melegek kivégzését tálalta „jó hírként”.

Hollik kijelentette: olyan szövetségi rendszerekben vagyunk,

amelyekben a szövetségeseink más álláspontot képviselnek.

„Minden tiszteletünk az Egyesül Államoké, elfogadjuk, hogy nekik háborúpárti álláspontjuk van, bár őket egy óceán választja el attól, de mi azt kérjük, hogy ők pedig fogadják el, hogy Magyarország a béke oldalán áll. (…) Ha amerikai barátaink képesek elfogadni azt, hogy mi nem a háború oldalán vagyunk, akkor szerintem képesek vagyunk együttműködni”

– figyelmeztette az Egyesült Államokat a kormánypárti politikus.

Hollik István úgy látja, az amerikai nagykövetség által finanszírozott, az elmúlt napokban indult oroszellenes plakátkampánynak és a szerdai sajtótájékoztatónak is a nyomásgyakorlás a célja.

„Illő tisztelettel üzenjük a nagykövet úrnak, hogy nem fogunk változtatni az álláspontunkon, mi a béke pártján állunk”

– magyarázta a háborús bűnös Oroszországgal baráti viszonyt ápoló magyar kormányzat tagja.

Hollik István hozzáfűzte: 12 éve van kormányon Orbán Viktor, az amerikaiak is „megtanulhatták volna már”, hogy ilyen nyomásgyakorlási akciókkal nem érnek el semmit.

Hollik István egyebet nem árult el az ügyben, viszont hosszasan értekezett Gyöngyösi Mártonról, aki részt merészelt venni Pressman szédervacsoráján, amit Hollik István nehezményezett is.

https://www.youtube.com/watch?v=9WhkzsfUijo

Valódi Hírek