Nincs vége az őrületnek: Deutsch Tamás keményen megfenyegette az USA-t Magyarország nevében

Nem szóltak neki, hogy változott a helyzet.

Egészen szokatlan Facebook-bejegyzéssel jelentkezett Deutsch Tamás szombaton. A fideszes politikus úgy tűnik, végképp elrugaszkodott a valóságtól, ugyanis közösségi oldalán közzétett posztjában fenyegette meg az Egyesült Államokat.

„Mi már hazaküldtük a tatárokat, a törököket, az osztrákokat, a németeket és végül a ruszkikat is.

Óvatosan, Mr. Pressman! Ennyi”

írta a kormánypárti EP-képviselő.

Beszámoltunk róla, hogy szerdán az USA bejelentette, szankciókat vet ki a Budapesten működő Nemzetközi Beruházási Bankra és annak három vezetőjére, köztük Laszlóczki László alelnökre. David Pressman amerikai nagykövet bejelentése után Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úgy reagált: „kéretik nem gyarmatként tekinteni ránk”.

A nagykövet bejelentése után a magyar kormány tüstént közölte, hogy kivonul a bankból, Orbán Viktor pedig pénteken már arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy

az USA „a barátunk, nem csak a szövetségesünk”.

Novák Katalin „köztársasági” elnök ezt követően pedig üdvözölte Magyarország kilépését az orosz kémbankból.

A tények tükrében úgy tűnik, Deutsch nem jól értesült a fejleményekről, és lemaradt néhány lépéssel. Azonban mindennek dacára most úgy gondolta, megmutatja 30 ezres követőtáborának, hogy a magyar kormányzó párt nem fél semmitől, még az USA-tól sem.

A hvg.hu emlékeztetett, mindez persze semmi ahhoz képest, hogy 1941-ben Bárdossy László miniszterelnök hadat üzent az Egyesült Államoknak. Ugyanakkor megjegyezték: Deutsch legújabb akciója hasonlóan abszurd.

(Deutsch Tamás/Facebook)

Kapcsolódó:

Történelmi fordulat: Ezt üzente Orbán az USA-nak a szankciók után

Bodnár Zoltán lerántotta a leplet az Orbánék által Magyarországra költöztetett orosz kémbankról (+videó)

https://nyugatifeny.hu/2023/04/14/ujhelyi-istvan-rossz-hirt-hozott-orbaneknak-sokkal-durvabb-napok-jonnek-orbaneknak-mint-eddig

Valódi Hírek