Felmentették Bige Lászlót, nem követett el semmilyen bűncselekményt

Felmentették Bige Lászlót.

A Nyíregyházi Törvényszék

felmentette

a vesztegetéssel vádolt milliárdost, Bige Lászlótírta a Blikk. Az elsőfokú ítéletet kedd délelőtt hirdették ki a vesztegetési és okirathamisítási ügyben, és eszerint nem valósultak meg a vádiratban leírt bűncselekmények.

A vádirat szerint a vádlott 2009 év végén üzleti kapcsolatba került a cége termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével, akinek találkozójuk során felajánlotta, hogy nagy mennyiségű, valótlanul leértékelt műtrágyát ad át részére, amelyet saját vevőkörének – részben számla nélkül – így haszonnal tud tovább értékesíteni.

Az ajánlat arra is kitért, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt pénzösszegeket a férfi mindezért cserébe átadja a vállalkozónak.

A vádirat szerint a megállapodás alapján több ezer tonnányi leértékelt műtrágya került Bige Lászlóhoz, aki azt profittal értékesítette tovább.

Az ügyészség szerint a készpénzért, számla nélkül eladott termékekért 2010. januártól októberig több alkalommal befolyt, összesen 135 millió forintot pedig a vállalkozó átadta a vádlottnak, a valótlan leértékelés ellentételezéseként.

Az ügyészség börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta Bige László műtrágyakirállyal szemben, aki végig tagadta bűnösségét.

Megjegyezték, a leginkább műtrágyagyártásban érdekelt Bige Lászó vagyonát egyébként több mint 90 milliárd forintra becsülik.

Valódi Hírek