Mi történt? Váratlan helyről toppant be a debreceni akkumulátorgyár új vezetője

Nahát!

Németországi lakcímmel, kanadai állampolgársággal toppant be Che Guo Cheng a debreceni beruházásokba, miután ő lett a CATL hazai leányvállalatának ügyvezetője – szúrta ki a 24.hu a cégbírósághoz benyújtott iratokból.

A lap az új ügyvezető szakmai előéletéről érdeklődött a cég hazai képviseleténél, de az akkumulátor-gyártással foglalkozó vállalat nem kívánt nyilatkozni, későbbre ígértek információkat.

Az interneten sincs több információ Chengről, annyi azonban kiderült, hogy mérnök végzettséggel rendelkezik, és egy ideje már a CATL-nál dolgozik.

Az új ügyvezető kinevezése azt mutatja, hogy a kínai tulajdonos már a műszaki megvalósítás szakaszába léptette a beruházást, sőt a társaság nemrég Debrecenbe költöztette a székhelyét a fővárosból.

A debreceni beruházásokkal kapcsolatban az utóbbi hónapokban heves ellenállás kezdődött, Győrffy Dóra, közgazdasági szakember kielemezte, miért nem tud Magyarország részesülni az akkumulátorgyártás hasznából.

Meglátása szerint Magyarországnak

nincsenek nyersanyagai,

nincsenek energetikai kapacitásai,

ráadásul a várható nyereség sem marad az országban, azt – a korábbi iparági tapasztalatok szerint – kiviszi az országból a tulajdonos.

Ezt követően, háttérbeszélgetés keretében, a beruházó tájékoztatta a sajtót a részletekről, majd a CATL nemzetközi kommunikációért felelős illetékese elmondta, hogy még idén nyáron elkezdődik az építkezés.

A hír nagy felháborodást keltett a debreceni civilek körében, szerintük ugyanis a beruházó még nem zsebelte be az összes szükséges engedélyt, ezért nem is lehet véglegesnek tekinteni a gyár építését.

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek