DK: Megalázták Devecser polgármesterét a fideszesek a Népjóléti Bizottságban

Jelezték, most a települések védőnői szolgálatait akarják einstandolni.

Aljas módon alázta meg Devecser polgármesterét az Orbán-rendszer: a fideszes képviselők még felszólalni sem engedték Ferenczi Gábort az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának keddi ülésén – írta Varga Zoltán a DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság elnöke.

A polgármester 22 önkormányzat – köztük kormánypártiak és ellenzékiek – nevében nyújtott be felterjesztést, amelyben azt kérik: az önkormányzatok dönthessenek arról, hogy július 1-től továbbra is maguk működtethessék a települési védőnői szolgálatot.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor rendszerében pártpolitikai oldalaktól függetlenül tiporják el az önkormányzatokat. A településeken élők érdekeit félresöpörve, a polgármesterek tiltakozását elhallgattatva akarják most einstandolni a települések védőnői szolgálatait, ezzel fenyegetve a helyi ellátást – hívta fel a figyelmet lapunkhoz is eljuttatott közleményében Varga Zoltán.

Pedig – hangsúlyozta – a védőnői szolgálat önkormányzati kézben tartását mára több mint 60 önkormányzat támogatja, a kezdeményezés pedig országos mozgalommá erősödött.

A Demokratikus Koalíció ezért április 29-én tovább folytatja az egyeztetést a felterjesztést támogató polgármesterekkel és szakmai szervezetek vezetőivel a védőnői szolgálatok megtartása ügyében.

Valódi Hírek