Ujhelyi István nagyon rossz hírt hozott: Sokkal durvább napok jönnek Orbánéknak, mint eddig

Szerinte itt nincs vége az ügynek.

Ujhelyi István EP-képviselő, az Esély Közösség alapítója volt csütörtöki vendége az mfor.hu és privátbankár.hu közös rendezvényének, a Klasszis Klubnak.

A politikussal készült bő egyórás beszélgetés során szóba került többek között az amerikai szankciók kérdése, az uniós pénzek, a Belügyminisztérium nagy port kavart „státusztörvénye„, de a jövő évi európai parlamenti választások ügye is téma volt.

A politikus több érdekes részlet mellett elmondta azt is, hogy már az Európai Bizottság is kételkedik abban, hogy júliusig meg tud állapodni a magyar kormánnyal az uniós pénzekről.

Ujhelyi István az amerikai szankciókkal kapcsolatban elmondta, értesülései szerint

ennél sokkal több információ, konkrét kritika, konkrét lépés van betárazva az USA-ban

a magyar kormányzattal kapcsolatban. „Ez egy tipikus diplomáciai zseniális húzás volt” – tette hozzá.

Jelezte: folytatás következik az ügyben, valamint felhívta rá a figyelmet, hogy nem szabad szembemenni a nemzetközi megállapodásokkal, és nem lehet ilyen malőröket elkövetni a diplomáciában. A politikus utalt Kövér László házelnök korábbi kijelentésére, amikor „ostoba helytartónak” nevezte az Egyesült Államok nagykövetét, valamint azt is megemlítette, hogy Orbán Viktor a nevével űz szójátékot, amit elfogadhatatlannak minősített.

Ujhelyi szerint

várhatók még hasonló jellegű lépések az USA részéről,

amelyekről a műsorban részletesen is beszámolt.

Videó:

(Klasszis/Youtube nyomán)

Valódi Hírek