Már Orbán köreiben is téma a lelőtt farkas: Kiakadtak a fideszes csinovnyikok

Kemény büntetést adnának az állatot kilövő férfinek.

Orbán Viktor jobbkeze a Facebookon írt véleményt az üggyel kapcsolatban. Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár reméli, hogy a hatóságok mindent megtesznek, hogy kivizsgálják az esetet.

„Ez volt a jeladójának a száma a Svájcból az Északi-középhegységünkig csatangolt farkasnak, amely hazánkban 2001 óta fokozottan védett faj, de egész Európában annak számít. Az itt elő farkasok kilövésének szigorú szabályai vannak, amit a vadászok pontosan ismernek.

Túráim során többször gondoltam arra, hogy ha vadállattal találkoznék, mit is tennék. De szerencsére sem az őzek, sem a szarvasok, vaddisznók, de a madarak és siklók sem jelentettek veszélyt.

Amikor a Zemplénben jártam, láttam ugyan farkasnyomokat, de a helyiek megnyugtattak, még ha az egy ordasé is volt, nem kell tőle tartani, mert igencsak kerüli az embert, elszalad.

A sajtóban követtem nyomon a rekorder svájci farkas útját, és megdöbbenten olvastam a minap, hogy egy jeladóval ellátott, fokozottan védett, az emberre veszélyt nem jelentő állatot Hidasnémeti környékén kilőtte egy »amatőr vadász«, majd a jeladót a Hernádba dobta…

‼️ Bízom abban, hogy a magyar nyomozó hatóságok és igazságszolgáltatási szervek mindent megtesznek, hogy kivizsgálják ezt a szerencsétlen ügyet, és a kirívó természetkárosítást szigorúan megbüntetik

– akár letöltendő börtönbüntetés kiszabásával is. Nem azért, mert ezzel szegény állatot fel lehetne támasztani, inkább azért, hogy a jövőben ilyen esetek ne forduljanak elő”

– írta Nagy, miután kiderült, egy szabolcsi vállalkozó lőhette le az M237 néven ismert, svájci vándorfarkast.

Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos kommentben azt írta:

„Kedves János, teljesen egyetértek Veled. Ezért szerintem letöltendő börtönbüntetés jár, példát statuálva a jövőre nézve.”

Az ügy tehát már a miniszterelnök közvetlen környezetében is téma.

A történtekről Kovács Bálint, a hvg.hu újságírója is kifejtette véleményét. Azt írta:

„Azért zaklat fel mindenkit annyira a farkas esete, mert egy olyan ország képét mutatja, amiben nem lehet élni. Ki akar ilyen országban élni? Ki akar Európa Mordora lenni? Ki akar azzal szembesülni, hogy valaki mindig ránk erőszakolja, hogy de igenis azok vagyunk? Fázunk, éhezünk, átlőve oldalunk, részünk minden nyomor, és még szabadok sem vagyunk.”

Bővebben >>ITT<< írtunk erről.

Valódi Hírek