„A pofátokat befogjátok, világos?!” – Bayer Zsolt most már tényleg őrjöng, végképp eldurrant az agya

Alaposan kijött a sodrából.

Szerda este egy szerző nélküli „Köszönjük, nagykövet úr! Nem fogjuk elfelejteni” című szöveg volt órákon át – éjjel is – a vezető hír a közmédiában, a hirado.hu-n, ami még csütörtökön is címlapos anyagként virított a portálon – vette észre a Telex.

Mindezzel reagáltak a „Ruszkik, haza!” feliratú országos ellenplakátkampányra, amit a hét elején indított a Nyugati Pályán nevű csoport az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének támogatásával. Az üggyel kapcsolatban Hollik István, a kormánypárt kommunikációs igazgatója is kifejtette véleményét.

„Meg se lepődünk, amikor kiderül, hogy dollármilliókkal tömik a baloldalt, vagy amikor sokadjára próbálnak belerángatni a háborúba, vagy ha bankvezetőket tiltanak ki, de a Ruszkik haza! felirattal futó plakátkampánynál már érdemes kimondani, hogy az Egyesült Államok saját magát rúgta bokán”

– kezdték a szerző nélküli írást, amiben ezek után arról értekeztek, hogy 1956-ban a magyarság teljes egyetértésben festette a falakra ezt az ellentmondás nem tűrő két szót, miközben abban hittek, hogy az Egyesült Államok majd jön és segít.

„Nem jött, fontosabb volt a szuezi válság”

– jegyezték meg.

„Amikor 56-ban zúgott a Ruszkik haza!, akkor az amerikaiak hangosan mellénk álltak, a háttérben viszont nyugtatták Moszkvát, hogy felesleges még csomagolniuk, mert az Egyesült Államoknak nem áll érdekében Magyarországot kiszakítani a bolsevik birodalomból”

– tették hozzá.

A névtelen szerző úgy látja, az Egyesült Államokat már nem zavarja egy újabb világégés réme, sőt – fűzték hozzá – mintha egyenesen ez lenne a céljuk.

„És most sem akarnak idejönni, vívja csak meg helyettük néhánytízmillió kelet-európai. Van belőlünk elég. 67 évvel ezelőtt már ahhoz is gyomor kellhetett, hogy a magyaroknak való hátat fordítás után a menekültek áradatát az USA az oroszok elleni propaganda céljaira felhasználja, de hogy 2023-ban van képük nemcsak a szavakat, de egy 1956-os fotót felhasználva politikai gúnyt űzni egy nép szenvedéséből és halottaiból,

az minden határon túlmegy”

– vélekedett a szerző.

„Köszönjük, nagykövet úr! Nem fogjuk elfelejteni”

– zárul a szöveg, amelyben David Pressman, budapesti nagykövetnek üzentek.

A Telex emlékeztetett, hogy idén egyébként az MTVA vezérigazgatója arról tájékoztatta az Európai Bizottság delegáltjait, hogy a közmédia kiegyensúlyozottan, a szakmai előírásoknak és vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelve működik.

Az ügyben pedig különösen figyelemreméltó az a tény, hogy az MTVA vezérigazgatója az a Papp Dániel, akiről a Kúria is kimondta: nyugodt szívvel lehet hírhamisítónak hívni.

Mindezek ellenére Pappot kinevezték az MTVA vezérigazgatójának, ahol a Pesti TV-t elindító jelenlegi Index-tulajdonos Vaszily Miklóst váltotta.

Ennél azonban sokkal durvábban reagált Bayer Zsolt kormánypárti publicista a Magyar Nemzetben megjelent szösszenetében.

Kiművelt, szofisztikált és kulturált írásában a konzervatív (?) véleményvezér

„Pofátokat befogjátok, világos?” címmel jelentette meg,

amelyben az amerikai nagykövetet és az amerikai népet többször is „Kuss!” felszólítással igyekezik hallgatásra bírni.

„{H}a van ország a világon, amelyik nem teheti óriásplakátra, nem idézheti ezt a mondatot Magyarországon, az az Amerikai Egyesült Államok.

Ugyanis az Amerikai Egyesült Államok akkor, 1956-ban elsőként hagyta cserben és árulta el Magyarországot, és Eisenhower elnök soron kívül biztosította Hruscsovot arról, miszerint az Egyesült Államok semmit nem fog tenni Magyarország érdekében és Magyarországért, az Egyesült Államok nem akarja kiszakítani Magyarországot a szovjet érdekszférából,

úgyhogy tegyenek az oroszok azt, amit csak akarnak”

– fogalmazott írásában az 5-ös számú Fidesz párttagkönyv tulajdonosa.

Valódi Hírek