Mi történt? Rátámadtak az Országgyűlési Őrségre

Ököllel ment nekik az elkövető.

Megtámadta az Országgyűlési Őrséget egy 21 éves amerikai állampolgár április 4-én.

Az információk szerint a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 55 órán belül bíróság elé állította az őrizetben lévő férfit.

A vád szerint az amerikai férfi ittasan közelítette meg a Parlament egyik kapuját múlt héten, kedden. A vádlott

a záróláncon átmászva próbált az elzárt területre bejutni.

Az Országgyűlési Őrség egyik szolgálatban lévő tagja magyarul és angolul is tájékoztatta a férfit, hogy a területre nem léphet be, valamint távozásra szólította fel.

A férfi azonban nem tett eleget a felszólításnak, többször megpróbálta átlépni a láncot, az őr a tenyerével a vállánál megtartva tartóztatta fel a fiatalt.

Ezt követően a férfi a Szalay utca irányába futott, miközben a Parlament XVII-es kapujával szembeni láncot is kikerülte, és belépett az elzárt területe.

Itt legalább kétszer-háromszor ököllel a hivatalos személy arca felé ütött. Az egyik el is találta a főtörzsőrmester orrát,

8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A nyomozók ügyészség őrizetbe vette a férfit, majd gyanúsítottként kihallgatták és 55 órán belül a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állították.

A bíróság – egyetértve a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával – 1 év, végrehajtásban 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a férfit, továbbá 2 évre kiutasították Magyarországról.

A biztonsági kamerák rögzítették a történteket:

(Magyarország Ügyészsége/YouTube)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek