Áll a bál: Gulyás Gergely keményen kiosztotta a melegek kivégzésén örömködő Bencsik Andrást

Tovább dagad a botrány.

Mint ismert, óriási botrányt váltott ki, hogy Bencsik András kormánypárti publicista – aki egyébként a „Demokrata” elnevezésű médiatermék főszerkesztője – a közelmúltban „jó hírként” értékelte, hogy egy új ugandai törvény szerint akár ki is végezhetik a melegeket. Bencsik parádés eszmefuttatását azóta eltávolították a legnagyobb videómegosztóról, és az adás miatt bejelentés is érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz.

Azonban most megkérdezték Gulyás Gergelyt arról, hogy mit gondol Bencsik András ámokfutásáról. A Miniszterelnökséget vezető minisztert a csütörtöki Kormányinfón kérdezték minderről, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott:

a törvényt a leghatározottabban elítéli, az embertelen.

Gulyás Gergely elmondta: határozott álláspontjuk, hogy a jogszabályok betartása mellett minden felnőtt úgy éli az életét, ahogy akarja, a klasszikus értelemben vett emberi jogok pedig egyetemesek és mindenkit megilletnek.

Bencsik András felhőtlen örömére Gulyás úgy reagált: a kormány az ilyen jellegű törvény kapcsán szomorúságot érez, nem örömöt. Ugyanakkor többször is elismételte, újságírók szavait nem kívánják minősíteni, de szerinte

nem szerencsés ilyen jellegű nyilatkozatokat tenni.

Bencsik András a kormánypárti Hír TV felületén keresztül osztotta meg a nyilvánossággal, hogy „van egy jó híre”.

„Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik”

– elmélkedett Bencsik, aki azt is kifejtette, hogy az amerikaiak tombolnak, az ugandai parlament döntésében pedig „az a gyönyörű”, hogy ez egy jelzés.

„Az egész világon az új kánon, az új vallás az a másságkultusz, az LMBTQ. A bubuk az új szentek”

– folytatta a főszerkesztő, majd hozzátette, hogy „és akkor azt mondják erre az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével”.

„Ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi”

– értékelt Bencsik András.

A kormánypárti publicista korábban pedig arról értékezett, hogy ő az oroszoknak drukkol a háborúban.

(hang.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Mi történt? Akkora botrányt kavart Bencsik András szövege, hogy eltüntették a videóját

https://nyugatifeny.hu/2023/03/28/erik-a-botrany-mar-vizsgalja-a-mediahatosag-bencsik-andras-nagy-vihart-kavart-kijelenteset

Valódi Hírek