Republikon: A DK már 20 százalékon áll; a Fidesz sok szavazót vesztett az elmúlt 1 évben

Dobrevéknek több mint kétszer annyi szavazójuk van, mint a Momentumnak.

Az elmúlt egy évben a Fidesz vesztette a legtöbbet a támogatottságából, míg a DK nyerte a legtöbbet – derült ki a Republikon Intézet friss pártpreferencia-kutatásából. Ez egybecseng az IDEA nemrég közzétett elemzésével.

A DK a biztos pártválasztók körében

20 százalékon áll,

a legnagyobb ellenzéki pártot a némileg erősödő Momentum, illetve a Mi Hazánk 8-8 százalékkal követi. A többi párt egyike sem érné el a parlamenti bejutási küszöböt, az 5 százalékot, ha most rendeznék a választásokat.

Grafikon:

Pártpreferenciák 2023 áprilisában. Forrás: Republikon

Az elmúlt év legnagyobb nyertese a DK: 8 százalékponttal erősebbek a pártválasztók körében, mint egy évvel ezelőtt. A Republikon Intézet ezt a következetes médiajelenlétnek tudja be, és annak, hogy több politikus is átlépett hozzájuk más pártból. Mellettük egyedül az LMP tudott növekedni, mert szerintük a párt szembe tudott állni a jelenlegi politikai-gazdasági elittel.

A bizonytalanok aránya csökkent februárhoz képest, 31-ről 28 százalékra. A megkérdezettek 65 százaléka válaszolta azt, hogy biztosan elmenne szavazni, amennyiben most tartanák a választásokat. 19 százalék mondta azt, hogy valószínűleg elmenne, 6 százalék, hogy valószínűleg nem szavazna, és csupán 4 százalék biztosan nem szavazna.

A teljes kutatást >>ITT<< lehet megnézni.

Valódi Hírek