DK: A Fidesz a saját kezdeményezésére sem jött el a Népjóléti Bizottság ülésére (+videó)

Kezd betelni a pohár a bizottságnál.

Harmadik alkalommal lógott el a Népjóléti Bizottság üléséről a Fidesz, Varga Zoltán, a bizottsági elnök szerint látható, hogy a kormánypárt semmibe veszi a magyar társadalmat, hiszen ez alkalommal ők kezdeményezték az ülés összehívását.

A DK szerint szégyen, hogy a kormány ennyire kerüli a nyugdíjasok és az időskori megélhetés kérdését– mondta Varga a csütörtöki sajtótájékoztatóján. Távolmaradásukkal ismét határozatképtelen volt az ülés, nem tudták megszavazni a DK javaslatait, amelyeket az árnyékkormány kérésére nyújtottak be.

2022 januárjától visszamenőleg nyugdíjemelést és egy egyszeri 100 ezer forintos kifizetést

indítványoztak minden nyugdíjas számára.

A fideszesek egyetlen észszerű indokot sem mondtak a távolmaradásra, és amennyiben nem a kötelezettségeik hátráltatták őket, akkor szándékosan maradtak távol, és szándékosan akadályozzák az Országgyűlés munkáját is – hangsúlyozta Varga Zoltán.

Nem ez volt az első alkalommal, először február 27-én írtunk róla, hogy a DK a 10 százalékos nyugdíjkorrekciót és az egyszeri támogatást javasolja, a kormány ekkor sem jelent meg a bizottság ülésen.

Március 6-án, a második ülésre sem jöttek el, Gy. Németh Erzsébet ekkor ki is hangsúlyozta, hogy a kormánypárti képviselőknek ez kötelessége lenne.

Ekkor részletezték a javasalatot, miszerint múlt évre visszamenőleg 1,5 százalékos emelést kapjanak a nyugdíjasok. Szerintük erre kellene rátenni az év elején emelt 15 százalékot, de az inflációt ez sem fedezné, ezért kellene az egyszeri 100 ezer forintos kiegészítés.


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek