DK: A magyaroknak joguk van tudni, meddig játszik Pintér az életükkel

Számot kellett volna adnia.

„Majd, esetleg az év végén eljön az ülésre”,

így futamodott meg Pintér Sándor a Népjóléti Bizottság ülése elől Varga Zoltán és Gy. Németh Erzsébet tájékoztatása szerint. A DK politikusai szerint ez a legrosszabb válasz, amit az egészségügyért felelős miniszter adhatott, hiszen az egészségügyben most van baj, most zárnak be kórházi osztályokat, most mondanak fel az orvosok, most született meg a MOK jogköreit szűkítő törvény.

A Népjóléti Bizottság elnöke hétfői online sajtótájékoztatóban elmondta, a kormány nyílt háborút kezdett a magyar egészségüggyel szemben, ugyanis szerinte magyar családok kerülnek kilátástalan helyzetbe, erről pedig a szervezetnek muszáj megbeszéléseket folytatnia.

Megosztotta, hogy a hétfői ülésen kilenc javaslat került terítékre, amelyeknél egyszerűen csak arról kellett volna dönteni, hogy akár plenáris ülésen, akár a Bizottság előtt megvitassák a javaslati témaköröket.

„Gyáván elmenekült ez elől a Fidesz és a KDNP népjóléti bizottsági kormánypárti csoportja”

hangsúlyozta a politikus.

Gy. Németh Erzsébet kiemelte, a kormánypárti képviselőknek kötelessége lett volna megjelenni a második bizottsági ülésen. Az országgyűlési képviselő elmondta, a DK parlamenti frakciója két határozati javaslatot nyújtott be a nyugdíjasokkal szembeni méltatlan bánásmód megszüntetésére.

Megosztotta, a kormány még mindig nem adta oda a nyugdíjasoknak ígért korrekciót, azaz a saját maguk által hozott törvényeket sem tartják be. A DK javaslata szerint

a múlt évre visszamenőleg 1,5 százalékos emelést kapjanak a nyugdíjasok,

erre kellene rátenni az év elején emelt 15 százalékot. Elmondása szerint ez a két emelés sem fedezné az inflációt, ezért

egyszeri 100 000 forintos kiegészítést kellene adni

azoknak, akiknek a nyugdíja a tavalyi medián nyugdíj alatt van. Továbbá szerintük

meg kellene emelni a havi ingyenes készpénzfelvétel összeghatárát 250 000 forintra,

hogy mindenki pluszköltség nélkül jusson hozzá a jövedelméhez.

Pintér Sándor azért kapott meghívást az ülésre, hogy beszámolhasson, mit tett személyesen az egészségügy javításáért, ám a politikus elutasította a kérést. Varga Zoltán hangsúlyozta, Pintérnek most kellene számot adnia, megfutamodása két dolgot jelenthet:

„Vagy gyáva és nem képes szembenézni a tettei következményeivel, vagy ennyire nem érdekli a magyarok egészsége.”

A politikus hozzátette:

„Egyértelmű, hogy az árnyékkormány az egyetlen remény, hogy minden magyarnak végre járjon normális és európai egészségügy.”


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek