Áll a bál: A fideszesek oda sem tolták a képüket az ülésre, ahol a nyugdíjasok megsegítéséről döntöttek volna

A Népjóléti Bizottság DK-s elnöke nagyon kiakadt a fideszes képviselők viselkedésén.

10 százalékos nyugdíjkorrekcióval és egyszeri, 100 ezer forintos támogatással szerette volna enyhíteni a nyugdíjasok terheit a Demokratikus Koalíció az elmúlt hónapok brutális élelmiszerdrágulása és rezsinövelése miatt.

Dobrev Klára árnyékkormányának megbízásából a DK frakciója ezért határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, azonban a fideszes képviselők már a Népjóléti Bizottság hétfői ülésére sem mentek el, hogy így blokkolják a javaslatcsomag napirendre vételét.

Minderről Varga Zoltán, a Népjóléti Bizottság elnöke és Gy. Németh Erzsébet, szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter számoltak be hétfői videójukban.

Elmondták: több százezer nyugdíjas nap mint nap tapasztalhatja az orbáni infláció hatását a boltokban. A történelmi élelmiszerdrágulás és a hétszeres rezsiemelés soha nem látott terheket ró minden idős vállára, miközben a nyugdíjuk egyre kevesebbet ér.

Éppen ezért határozati javaslatukban 10 százalékos nyugdíjkorrekciót, és egyszeri 100 ezer forintos támogatás kifizetését indítványozták, a kormánypárti képviselők számára azonban annyira nem fontos ez a téma, hogy meg sem jelentek a Népjóléti Bizottság ülésén.

„A megélhetési válságért kizárólag Orbán Viktor és a kormánya felelős, mégsem érzik úgy, hogy tenniük kéne valamit a megfékezéséért; vagyis amíg a Fidesz van hatalmon, addig a megélhetési válság is velünk lesz.

Mi tudjuk a kiutat a megélhetési válságból, tudjuk, hogyan hozzuk el az európai jólétet: ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, hogy minden nyugdíjasnak méltó időskor járjon.”

– áll a DK közleményében, melyet a botrányos eset után adtak ki.

Videó:

.

Valódi Hírek