Joe Biden kijevi látogatása közben kemény üzenetet küldött Putyinnak

Az Egyesült Államok mindenben támogatja Ukrajnát.

Hétfőn váratlanul Kijevbe ment az amerikai elnök. Joe Biden látogatását a nyugati sajtó a történelem egyik legmeghatározóbb pillanataként emlegeti.

A találkozó egyértelmű kiállást jelent Ukrajna mellett az Egyesült Államok részéről. Biden megingathatatlan támogatásáról biztosította az országot. Ugyanakkor bejelentették, hogy Ukrajna

kap egy 500 millió dolláros segélyt,

benne katonai felszereléssel, lőszerrel, FGM–148 Javelin páncéltörő rakétákkal és tarackokkal.

Joe Biden a Twitter-oldalán több tweetben is jelezte, hogy Ukrajna mellett áll. Határozottan kijelentette, hogy továbbra is támogatja Voldimir Zelenszkij elnök országát.

„Az elmúlt évben az Egyesült Államok az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig terjedő nemzetek koalícióját építette ki, hogy példátlan katonai, gazdasági és humanitárius támogatással segítse Ukrajna védelmét – és ez a támogatás megmarad”

– fogalmazott az amerikai elnök.

Egy másik tweetben arról írt, hogy Putyin rossz lóra tett, amikor háborút indított az ukránok ellen. Biden egyúttal üzent is az orosz elnöknek:

„Amikor Putyin háborút indított egy évvel ezelőtt, azt gondolta, hogy Ukrajna gyenge, és az Nyugat megosztott. Azt hitte, legyőzhet minket. De halálosan tévedett.”

Harmadik tweetjében pedig megerősítette, hogy minden tekintetben Ukrajna mellett áll:

Közeledünk a brutális orosz támadás évfordulójához. Ma Kijevben jöttem, hogy találkozzak Zelenszkij elnökkel, és megerősítsem, hogy elkötelezettek vagyunk Ukrajna demokráciája, szuverenitása és területi integritása mellett.”

Február 24-én lesz egy éve, hogy Putyin háborút indított Ukrajna ellen.

Valódi Hírek