Kifakadt Varga Judit, nagyon súlyos dolgot állított az Európai Parlamentről

Elszakadt nála a cérna.

Óriási razziát tartott a belga rendőrség decemberben, amelynek során az Európai Parlament több munkatársát és egyik alelnökét is előállították. A vád szerint politikai hatalmukkal visszaélve Katar érdekében jártak el az EP-ben, mindezt kenőpénzért és ajándékokért — írtuk meg tavaly decemberben.

Az őrizetbe vett egykori EP-alelnök, Eva Kaili és élettársa is börtönben van. Az ügy kapcsán hatósági kérésre Andrea Cozzolino és Marc Tarabella EP-képviselők mentelmi jogát felfüggesztették, utóbbit később le is tartóztatták, korrupcióval, pénzmosással és bűnszervezetben való részvétellel vádolják.

Varga Judit legújabb Facebook-bejegyzésében állítja, a korrupciós botrányról hallgat az EP, mindeközben sérelmezi a szerinte „háborúpárti” nyilatkozatokat. Az igazságügyi miniszter már korábban kijelentette, a magyar kormányzat a kezdetektől a béke oldalán áll.

Az eset érdekessége, hogy a Pegasus-botrány kapcsán az erre a célra megalakult uniós parlamenti különbizottság Varga Judittal is találkozni szeretne, valamint felmerült a gyanú, hogy a politikus is érintett lehet a Völner-Schadl ügy kapcsán.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk Szijjártó Péter nyilatkozatáról, amely szerint az Unió tervezett tizedik szankciós csomagja — csakúgy, mint a korábbiak — nem bír béketeremtő hatással, állítása szerint a kormány sürgetni fogja az orosz-ukrán béketárgyalásokat.

(Varga Judit/Facebook)

Valódi Hírek