Szijjártó Péter bekapcsolta a szirénát, mert szerinte súlyos dologra készül az EU

Nagyon nem tetszik neki az ötlet.

Ezúttal Budapestről jelentkezett be Szijjártó Péter, videójában az Európai Unió tizedik szankciós csomagjáról fejtette ki a véleményét csütörtökön.

Beszámoltunk róla, hogy már folyik a tárgyalás a tagországok képviselői között az Oroszországot sújtó legújabb szankciós csomag elfogadásáról. Szijjártó Péter azt állítja: az Unió ezzel ismét azt bizonyítja, hogy nem érkezik segítség az inflációval szembeni küzdelemre. A politikus szerint az eddigi szankciós csomagokkal sem kerültek közelebb a békéhez, így nem sok reményt fűz az Unió új javaslatához.

Sajnos, Brüsszelben nem az észszerű megközelítés uralkodik

– tette hozzá.

További olyan kérdések merültek fel a vitán, amelyek a Fidesz politikusát aggasztották. A tagállamok szorgalmazzák az Oroszországgal való nukleáris együttműködés korlátozását, valamint a Barátság kőolajvezeték ellehetetlenítését.

Szijjártó szerint az efféle korlátozások súlyosan veszélyeztetnék

Magyarország energiaellátását.

Állítása szerint mindent megtesznek, hogy a paksi atomerőmű továbbra is működjön, biztosítva a lakosság számára az elérhető legolcsóbb villamosenergiát, hozzátéve, hogy az erőmű leállása energiaár-emelkedést vonna maga után.

A Barátság kőolajvezeték ellehetetlenítése is áremelkedést és fizikai akadályokat jelentene a kőolajszállításban, így az energiaellátás biztosítása érdekében minden kőolajszállítást és nukleáris együttműködést érintő korlátozó javaslatot visszautasítanak — nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter videóját itt lehet megnézni:

(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek