A DK válaszokat vár a kormánytól: Tervezik-e további kémszoftverek vásárlását? (+videó!)

Még a Pegasus-ügyet is vizsgálják.

Drámai mértékben, több mint 23 milliárd forinttal növelte az Orbán-kormány a titkos magyarországi megfigyeléseket végző Nemzetbiztonsági Szakszolgálat költségvetését — kezdte online sajtótájékoztatóját Rónai Sándor, a DK EP-képviselője.

A kiszivárgott hírek szerint ezt a pénzt rejtélyes műszaki, informatikai fejlesztésekre fogjak költeni, ami Rónai szerint rendkívül aggasztó hír, hiszen a Pegasus-kémszoftvert is a Rogán Antal által vezetett szolgálat vásárolta.

„A Demokratikus Koalíció választ vár arra a kérdésre, hogy a jelenleg Rogán Antal propagandaminiszter irányítása alá tartozó Nemzetbiztonsági Szakszolgálat tervezi-e újabb kémszoftverek megvásárlását, amelyeket a magyar emberek titkos megfigyelésére használhatnak fel”

— jelentette ki a politikus.

Rónai a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet, hogy a Pegasus-ügy nyomozása még nem zárult le, az Európai Parlament Pegasus-ügyben alakult bizottsága tényfeltáró küldöttséget küld Magyarországra február 20. és 21. között.

A küldöttség előtt Varga Judit igazságügyi miniszternek választ kell adnia az európai parlamenti képviselők kérdéseire.

Rónai az alábbi kérdésekre várja a választ a kormánytól:

  • Pontosan milyen műszaki, informatikai fejlesztések kerülnek 23 milliárd forintba?
  • Ehhez képest mennyibe került az Orbán-kormánynak a Pegasus-kémszoftver megvásárlása?

Rónai elmondása szerint az árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyar embereket ne lehessen többé a törvényesség leple alatt lehallgatni és megfigyelni.

 

Valódi Hírek