Szijjártó Péter hatalmas dolgot jelentett be Üzbegisztánban

A kormánynak egyre szorosabb a kapcsolata az üzbégekkel.

Hosszú tárgyalássorozaton van túl Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter Üzbegisztánba ment, hogy megállapodjon egy speciális magyar ipari zóna létrehozásáról — ezt a Facebook-oldalán jelentette be.

„A magyar gazdaság jövőbeni növekedésének egyik fontos eleme, hogy a magyar vállalatok mennyire tudnak majd külföldi beruházásokat végrehajtani, a külföldön megtermelt profitot pedig hogyan tudják visszaforgatni a magyar gazdaság növekedésébe”

– mondta a Taskentből bejelentkező Szijjártó. Hozzátette: amióta az OTP első külföldi bankként megjelent Üzbegisztánban, azóta nyolc magyar vállalat jelezte beruházási szándékát az élelmiszeripar és a mezőgazdaság, a nukleáris ipar, a gyógyszergyártás, az egészségügyi eszközök gyártása és az építőipar területéről.

A magyar diplomáciában mostanában Üzbegisztán és a türk államok fontos partnerek lettek. Tavaly ősszel a miniszterelnök az üzbégekhez utazott, azután be is jelentették, hogy Magyarország vesz ott egy bankot. Nem sokkal később pedig bejelentették azt is, hogy üzbég nagykövetség nyílik a fővárosban.

(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek