Titkokzatos nyílt levéllel mentek neki az Orvosi Kamarának a Fidesz házi civiljei

Valamiért lemaradtak róla a nevek.

Beszámoltunk róla, hogy a Magyar Orvosi Kamara szokatlanul kemény hangon kritizálta a magyar kormányt az új egészségügyi részletszabályokkal kapcsolatban. A MOK kifejezte: nem félnek nyomásgyakorlást alkalmazni, és ki fogják kényszeríteni a rendszerváltást az egészségügyben.

A Civil Összefogás Fórum nevű, nyíltan kormánypárti (ál)civil szervezet nem hagyta szó nélkül a MOK nyilatkozatát: állításuk szerint megkeresték őket olyan orvosok, akik nem értenek egyet a kamarai állásponttal — írta meg a 444.

A levél szerint a MOK állásfoglalása nem tükrözi a teljes magyar orvostársadalom véleményét, az „csak egy hangos kisebbség” véleménye „a csendes többséggel szemben„. Az üzenetet megfogalmazók leszögezték, hogy bár Magyarországon minden orvos kötelezően kamarai tag is, a tagdíjfizetési kötelezettség — amiért a levélírók szerint nem kapnak cserébe semmit — ellenére a legtöbbjüknek nincs köze a szervezethez.

A küldöttválasztás nem hozza különösebb lázba az orvostársadalmat és azt is tudjuk, hogy sajnos a Kamara sem kerülheti el, hogy az országos politika színtere legyen

— jelentették ki az írók.

A levél szerzői örülnek neki, hogy elindult egy reformfolyamat az egészségügyben, az ugyanis szerintük is teljes átalakításra szorul.

A Kamara tevékenysége azonban, miszerint alapból mindent elutasít, majd a tárgyaláson látszólag megegyezést színlel, majd megint mindent visszamond, egyáltalán nem konstruktív hozzáállásra utal. (…) Mivel állaspontunk nem egyezik meg a Kamara véleményével, mi továbbra is dolgozunk, és nem helyezzük letétbe felmondólevelünket

— olvasható a levélben. Részletek azonban nem derültek ki a szerzőkről, így azt sem tudni, hányan vannak, de bizonyosan többen, mert többes számban fogalmazták meg az üzenetet. A CÖF vezetősége minden orvosnak a figyelmébe ajánlotta a névtelen szerzők által megfogalmazott üzenetet.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek