Mi történt? Beperelte Hadházy Ákost az ATV

A politikus korábbi videója miatt indított pert a csatorna.

A Media1 számolt be róla, hogy a csatorna szerint Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő súlyosan valótlan dolgokat állított az ATV-ről és annak tulajdonosáról, Németh Sándorról egy tavaly közzétett Facebook-videóban.

A csatorna azt kéri a Fővárosi Törvényszéken indított keresetében, hogy a politikus tegyen közzé egy bocsánatkérést, amelyben elismeri, hogy nem az igazat állította tavaly novemberi Facebok-videójában, valamint arra köteleznék, hogy

fizessen meg 1 millió forint sérelemdíjat, „jó hírnév megsértése miatt„.

A lap az ügy előzményeként arról írt, hogy Hadházy Ákos tavaly novemberben egy Facebook-videóban támadta az ATV-t és annak tulajdonosát, Németh Sándort, a Hit Gyülekezete vezető lelkészét.

A felperes televízió közlése szerint az ellenzéki képviselő több valótlan, és ezáltal a médiavállalat jó hírnevét sértő tényállítást is tett.

Az ATV személyiségi jogi per keretében

azt kéri a Fővárosi Törvényszéktől, állapítsa meg,

hogy Hadházy Ákos megsértette az ATV jó hírnévhez fűződő jogait, továbbá, hogy arra kötelezzék a politikust, hogy távolítsa el végérvényesen a 2022. november 7-én a Facebookon közzétett videóját.

Ezeken túl azt is kéri a televízió, hogy a politikus közöljön Facebook-oldalán egy

legalább 60 napon át bocsánatkérő közleményt,

amellyel tudatja, hogy több állítása a Facebook-bejegyzésében lévő videójában valótlan tartalmú volt.

A felperes ATV állítása szerint Hadházy Ákos a következő valótlan állításokat tette:

  • A televízió szerint nem igaz, hogy Németh Sándor, az ATV tulajdonosa Mészáros Lőrinc szomszédja, ahogyan azt a politikus állította, a videóban bemutatott budapesti ház szerintük ugyanis nem Németh Sándor tulajdona.
  • A felperes magántelevízió szerint Hadházy nem mondott igazat, ugyanis szerintük nem igaz, hogy az ATV nem foglalkozik Mészáros Lőrinc gazdagodásával, illetve valótlanság, hogy a szomszédság miatt a Kínai Kommunista Párt főtitkárának üdvözlete hangzott el a televízióban.
  • Az ATV szerint valótlanság, hogy az ATV adásában ne esne szó Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának hatvanpusztai birtokáról.
  • Az ATV szerint Hadházy Ákos alaptalanul próbálta úgy beállítani, mintha Németh Sándor, az ATV tulajdonosaként az állítólagos szomszédság miatt beavatkozna a televízió tartalmi szerkesztésébe.
  • A televízió szerint az is valótlan állítás, hogy azért hívták meg Szalai Szilárdot, a PestiSrácok munkatársát Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester ATV Start című műsorban történő szereplésekor az újságírói kérdezők közé, mert Németh Sándor a szomszédja lenne Mészáros Lőrincnek. A szomszédság önmagában véve sem igaz a felperes szerint, ráadásul szerintük Németh Sándor nem avatkozik be az ATV szerkesztőinek munkájába.

A Media1 birtokába került bírósági keresetlevél szerint az ATV jogi képviseletét egyébként a Stubenvoll Ügyvédi Iroda látja el.

A lap közölte a teljes bírósági keresetlevelet is:

(media1.hu nyomán)

Valódi Hírek