Súlyos harc folyik az orvosi egyetemen — Kihívót kapott a botrányairól elhíresült rektor

Komoly vádak röpködnek mindkét oldalon.

Nagy harc dúl a Semmelweis Egyetem rektori posztjáért. A jelenlegi rektor, a lányfogdosós botrányáról ismert Merkely Béla kihívója nem más, mint egykori barátja, Kellermayer Miklós, aki az intézmény Általános Orvostudományi Karának a dékánja. Kellermayer korábban jó kapcsolatot ápolt Merkelyvel, a legutóbbi rektorválasztáson még az ő csapatát erősítette.

Ám szerinte azóta elkezdtek fontosabbá válni a látványelemek, mint a valódi minőség. Egyetemi közegben elfogadhatatlan, szorongást és félelmet hozó stílus ütötte fel a fejét, ami megroppantotta a Semmelweis Egyetem szellemi gerincét,

Kellermayer bemutatkozó Facebook-videójában fogalmazott így. Azt is mondta, hogy „jajkiáltások sokasága jutott el hozzá” az elmúlt időszakban.

A videó publikálását követő napon Kellermayer emailben invitálta az egyetemi polgárokat január 16-ai fórumára. Levelét úgy kezdte:

Nem elég jónak látszani, annak is kell lenni.

Merkely a saját fórumát hirdetve reagált is Kellemayer támadásaira, a rektor azt írta, hogy sajnálja, hogy a vetélytársa

az egyéni ambícióit a Semmelweis Egyetem becsülete és érdeke elé helyezi.

„Lelke rajta. Én hiszem, hogy végül az elmúlt öt év eredményei, értékei, a tények és a programok döntenek. Bízom benne, hogy továbbra is Önökkel együtt, erős szövetséget formálva dolgozhatok a Semmelweis Egyetemért, annak Polgáraiért és betegeinkért”

– írta Merkely.

Kellermayer az egyetem Tűzoltó utcai épületében tartott fórumán részletezte is, hogy mit ért Merkely

szorongást és félelmet

hozó stílusa alatt.

„Hányszor fordult elő oktatóinkkal, kutatóinkkal, klinikusainkkal, hogy megalázott helyzetbe kerültek? Hányszor hangzott el a vezetőség szájából az, hogy: »Kirúgom! Eltiporlak! Eltaposlak!«?”

– tette fel a kérdést a dékán, aki szerint egy elsőrangú vezető tisztában van azzal, hogy parancsolással, szigorral, megfélemlítéssel, erőszakkal nagyon sokat ki lehet hozni egy rendszerből, de véleménye szerint jósággal és szeretettel mindig százszor annyit.

(via rtl.hu)

Valódi Hírek