Itt a vége? Parragh László bejelentette, heteken belül kivezethetik az árstopot

Azt is elmondta, miért.

Talán meglepő lesz, amit mondok, de az idei év várhatóan könnyebb lesz, mint az elmúlt esztendő, amely valóban nagy nehézségek elé állította az országot

– mondta Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke interjút adott a Magyar Nemzetnek , amelyben a mindenkit aggasztó borús és kedvezőtlen gazdasági kilátásokat igyekezett eloszlatni.

Elmondása alapján a rossz gazdasági helyzet rövidesen véget ér, és emiatt rövidesen kivezethetik az élelmiszerárstopot.

Ehhez kezdenek összeállni a szükséges feltételek. Ilyen az infláció és a forint árfolyamának a kedvező alakulása, de ide sorolható a növekedés és a fogyasztás visszaesése is. Ez mind abba az irányba mutat, hogy újra kell gondolni az ársapkák fenntartását”

– jelentette ki.

Ez különösen érdekes kijelentés annak fényében, hogy a jelenlegi árak mellett a megélhetési költségek és a rezsiköltségek a családok jövedelméből kitermelhetetlen összegnek minősülnek, így újra rengeteg családnál válik érbevágó kérdéssé:

rezsi, vagy élelmiszer?

Az az ország, amelyben a szegénységnek való kitettség egyre inkább általános adottsággá válik a társadalom széles rétegeiben, bukásra van ítélve. Az ársapkák kivezetése újabb érvágást jelent a kis keresetűeknek. Így kormányzat a legszegényebbekről

az eddig is szoros derékövüket lényegében kioldja, és a nadrágjukat is elveszi.

A második biztató jel, amit Parragh említ, hogy a forint féllépéssel erősödött az euróval szemben, ezért ,,minden bizonnyal” fenntartható lesz a az euró-forint árfolyam.

Azonban ki emlékszik a 2022. januári 367 forintos euróra, amely a rákövetkező hónapban lépett emelkedő pályára, és azóta is jelenti az ország egyik legfontosabb problémáját, amit a pénztárcáján érezhet mindenki.

Amíg várunk az Iparkamara elnökének jóslataira, addig is marad velünk

a 700 forintos benzin és a 400 forinthoz közeli euró.

(Magyar Nemzet/Nyugati Fény)

Valódi Hírek