Deutsch Tamás úgy tudja, rekordmértékű uniós támogatás érkezik Magyarországra

Szerinte Orbánék minden vállalást teljesítettek.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Deutsch Tamás hangsúlyozta: az Európai Parlamentben továbbra is „az elhibázott, önsorsrontó brüsszeli szankciós politika” megváltoztatásáért fog kiállni a képviselőcsoport.

Deutsch Tamást azt állítja: azok az Európán kívüli hatalmi szereplők, amelyek „a brüsszeli szankciós politika támogatói„, a szankciók miatt az EU nemzetgazdaságait sújtó kibontakozó gazdasági válságokat, az elszálló energiaárakat és az egekbe szökött inflációt csupán járulékos veszteségnek tartják.

Kijelentette: „itt az ideje, hogy Európa végre a saját érdekeit képviselje„, hogy a brüsszeli bürokrácia is belássa, a szankciós politika elhibázott. Nagyobb gazdasági károkat okoz az európai nemzetgazdaságoknak, mint a szankciók célzottjának.

„Legfontosabb feladatunk, hogy az Európai Parlamentben ahhoz a józan kisebbséghez tartozva hallassuk a hangunkat, amelyik amellett áll ki, hogy a szankcióknak véget kell vetni”

— fogalmazott.

Deutsch Tamás kiemelte: Magyarország kormánya teljesítette a vállalását, eredményes tárgyalássorozat végén létrejött a megállapodás Brüsszellel, ezzel elhárultak az uniós forrásokhoz való hozzáférés útjából a jogi és politikai akadályok. 2023-ban Magyarország rendelkezésére állnak az uniós források, a mezőgazdaság továbbá eddig nem látott nagyságrendű támogatásokra számíthat — mondta.

A delegációvezető szerint továbbra is várható, hogy Brüsszelből „újabb akadályokat akarnak gördíteni” az uniós források tényleges felhasználásának útjába. A lényeg azonban, hogy Magyarország minden vállalását teljesítette, az uniós források rendelkezésére állnak, a fejlesztési pályázatokat kiírhatják — jelentette ki.

„Kizárt, hogy brüsszeli bürokrácia és a brüsszelita politikusok ezt a számukra hatalmi-politikai szempontból hasznos rendszert megváltoztassák. Ezen a rendszeren csak mi, európai választópolgárok tudunk 2024-ben változtatni”

— fogalmazott a delegációvezető.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek