Most érkezett: Orbán bukásáról írt az olasz sajtó

Bajban lehet a kormányfő.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Vlagyimir Putyin nagy támogatója és illiberális teoretikusa is egyre inkább veszít a 20 százalék feletti inflációval és uniós partnereivel folytatott kötélhúzással — írta a La Repubblica című rangos olasz lap, hozzátéve: a magyar kormányfő veszíteni fog.

A La Repubblica a második legnagyobb példányszámmal rendelkező olasz napilap, amely terjedelmes elemzésében arról írt, hogy milyen különböző konfliktusok vannak jelenleg a világban, és ezekre milyen megoldások lehetnek.

Kitértek többek között Kína, Oroszország, Irán és Törökország szerepére. Magyarország szempontjából arra a megállapításra jutottak, hogy

Orbán veszíteni fog.

„A maga részéről Recep Tayyip Erdogan komoly kockázatot vállalna, ha háborúhoz folyamodva akarná elkerülni a választási vereséget, és még Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Putyin nagy támogatója és illiberális teoretikusa is egyre inkább veszít a 20 százalék feletti inflációval és az uniós partnereivel folytatott nehéz kötélhúzással”

— hívta fel a figyelmet írásában a lap, melyet a Mandiner szemlézett.

A La Repubblica szilveszteri számában is írtak Orbánról, egy lapon említve a magyar kormányfőt olasz kollégájával, Giorgia Melonival.

(repubblica.it / mandiner.hu)

Valódi Hírek