Feladták a leckét a minisztériumoknak: Sok tennivalójuknak lett Orbánék őrült ötlete miatt

Önmaguknak okoztak problémát.

Már karácsony előtt megírtuk, hogy a történelmi hagyományokra hivatkozó átkeresztelés nem csak sok pénzbe kerül, hanem több ezer törvényt, helyi, vagy országos szintű rendeletet, határozatot, alapító okiratot is frissíteni kell 2023 elején. A Miniszterelnökség például kapásból egy 105 oldalas dokumentummal készül, 320 kormányrendelethez fognak hozzányúlni.

Az Agrárminisztérium egy egész közlönyszámot megtöltött a Cserebökényi puszták Tájvédelmi Körzet létesítéséről, a nyers tej vizsgálatáról, az állati hulla elszállítási és ártalmatlanítási költségei támogatásáról és egyebekről szóló, összesen

119 miniszteri rendelet

módosításával, amelyeknek a címében ott van, hogy a módosítás „az Alaptörvény tizenegyedik módosításával összefüggően” történik. Vagyis a mindegyikben megtalálható „megye” vagy „megyei” szót átírják „vármegye”, „vármegyei” formára.

Az energiaügyi, az építési és közlekedési, a gazdaságfejlesztési, az igazságügyi és a belügyminiszter másképp intézte a dolgot: néhány rendeletben módosítottak egyszerre többb tucat korábbi jogszabályt.

Ez a módosítás-sorozat még folytatódni fog, a jogtár frissítői pedig az év utolsó napjaiban százszámra szúrhatják be a szövegekbe a „vár” szócskát.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek