Elnapolták az Állatkert vezetőjéről szóló döntést, miután a DK bundára hívta fel a figyelmet

Karácsonyék hét pályázóból hatot meghallgatás nélkül zártak volna ki, a DK szerint ez fideszes tempó.

A DK-s Szaniszló Sándor hétfőn közleményben szólította fel Karácsony Gergelyt, hogy nyilvánítsa érvénytelenné az Állatkert főigazgatói posztjára kiírt pályázatot, és írjon ki újat.

Szaniszló felhívta a figyelmet: Karácsonyék hét pályázó közül hatot még a meghallgatás előtt kizártak, és csak egy jelöltet hívtak meg, az Állatkert egyik kommunikációs munkavállalóját.

Tették mindezt annak ellenére, hogy a kiírt főigazgatói pályázatra többen jelentkeztek, közöttük nemzetközi szinten is elismert szakemberek, illetve egy hasonló profilú vállalat korábbi vezetője is.

A DK szerint ez a hozzáállás inkább a Fideszre jellemző, és felszólították Karácsonyt egy új, tisztességes pályázat kiírására.

Bősz Anett főpolgármester-helyettes a Népszava kérdésére megerősítette, hogy hogy a hét jelentkező közül csak egy ember pályázatát találta alkalmasnak a Főpolgármesteri Hivatal.

Bősz kijelentette:

„amíg én leszek a főpolgármester-helyettes, nem lesz olyan, hogy egyvalakire rábökünk, és kinevezzük, pályázat ide vagy oda.”

A DK által leleplezett bunda után a pályázatokat elbíráló bizottság hétfő délután többségi döntéssel januárra halasztotta a pályázatok elbírálását, időt hagyva magának a szombaton beérkezett dokumentációk tanulmányozására.

A fővárosi állatkert megfelelő vezetőjét azóta nem találják, mióta Persányi Miklós 2020-ban lemondott.

Valódi Hírek