Ettől hátast dobsz: már most megjött az Orbán-kormány karácsonyi ajándéka

Arcunkra fagyott a mosoly.

A Pizza Manufaktúra nevű belvárosi éttermet hatalmas meglepetés érte a napokban, de nem lettek vidámak tőle, ugyanis több mint 3 millió 686 ezres villanyszámlát kaptak a szolgáltatótól.

Mint ismert, az Orbán-kormány a nyáron szinte teljesen megszüntette a rezsicsökkentést, amely a legnagyobb érvágást a szegényeknek és a korszerűtlen lakásokban élőknek jelenti. Mindemellett azonban hasonlóan érzékenyen érinti a vállalkozókat, akik a megtöbbszöröződött árak miatt nehéz helyzetbe kerülnek.

A Telex megkeresésére a Pizza Manufaktúra üzemeltetői elmondták: átalányban fizetik a villanyt, és minden évben 6-700 ezer forintos elszámolószámla érkezett nekik, most azonban ez az összeg a tizenkétszeresére emelkedett, ugyanis az eddigiekhez képest csupán egy féléves időszakra kapták a többmilliós számlát.

Az éttermükben kizárólag villanyt használnak, így az átlagnál sokkal többet fogyasztanak, de a drágulás így is mellbe vágta őket. Egy másik éttermükben, a Manu+-ban gázt használnak fűtésre, ott „mindössze” a négyszeresére emelkedett a fűtési költségük, és így havi 60 ezer helyett 240 ezret kell fizetniük.

Idén már egyszer emelniük kellett az ételeik árát, azonban számítottak rá, hogy többet kell fizetniük, mint korábban, így elkezdtek tartalékolni. Ennek köszönhető, hogy a durván megdrágult számlák után sem kell tovább emelniük az áraikon.

(Pizza Manufaktúra/Facebook/Telex)

Valódi Hírek