Pofára esnek Orbánék: Kudarc lehet az Integritás Hatóság vége

Kínos.

„A CRCB ebben nem kíván részt venni”

– írta Tóth István János közgazdász, a Korrupciókutató Központ Budapest (CRCB) vezetője, amikor arról kérdezték, terveznek-e együttműködést az Integritás Hatósággal, vagyis jelentkeznek-e nem kormányzati szervezetként a hatóság munkáját segítő, hamarosan létrejövő Korrupcióellenes Munkacsoportba.

Az Integritás Hatóság november 14-én írt ki pályázatot Korrupcióellenes Munkacsoportjukba, amibe hivatalosan nem kormányzati szereplőket, vagyis civileket is keresnek arra a feladatra, hogy velük közösen dolgozzanak. A pályázat november 24-én, csütörtökön zárul le, ám a hvg.hu információi szerint a civil szervezetek

nem tolonganak a lehetőségért.

Az Integritás Hatóság november 23-i közleményében is jelezte: továbbra is várják a jelentkezéseket.

Az Integritás Hatóság hivatalosan november 18-a óta működik, azonban mindeddig munkájukból a sajtó és rajtuk keresztül nyilvánosság csupán annyit lát, hogy 18-án megtartották alakuló ülésüket – ezt is csupán november 23-án közölték.

Szerdai közleményükben írtak arról is, hogy az alakuló ülésük megtartása mellett a hatóság „megkezdte működését és a szakmai munkát. Az eddig beérkezett bejelentések feldolgozása folyamatban van”.

Bejelentést korrupciógyanús ügyekről hivatalosan személyesen Budapesten, a Bartók Béla út 105-113. címen lehet tenni, azonban az rtl.hu hiába próbált jelentkezni náluk.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek