Itt az új közlekedési államtitkár: Megvan, ki lesz Vitézy Dávid utódja

A napokban nevezik ki.

Megvan a múlt héten lemondó Vitézy Dávid utódja: Keszthely korábbi polgármestere, Nagy Bálint lesz az új közlekedési államtitkár, értesült a Telex.

Nagy Bálint helyére Ágh Pétert nevezik ki beruházási államtitkárnak.

Vitézy azt követően mondott le, hogy Palkovics László távozott a Technológiai és Ipari Minisztérium éléről, a közlekedés pedig átkerült a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz. Az eddigi gyakorlat alapján az új miniszter hoz új államtitkárt a területre, ezért Vitézynek automatikusan megszűntek a feladatai.

Nagy Bálint azután mondott le a Keszthely vezetéséről, hogy az április választásokon országgyűlési képviselő lett, a szavazatok 61 százalékát szerezte meg Zala megye 2. választókerületében. Összeférhetetlenség miatt le kellett mondania a polgármesteri posztról.

Ágh Péter 2009-től 2015-ig volt a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági szervezetének az elnöke. 2006 óta országgyűlési képviselő, legutóbb Vas megye 3. választókerületében szerzett mandátumot.

Kapcsolódó:

Éleződnek a fideszes belharcok: Üvöltözött egymással Vitézy Dávid és Lázár János, az egyikük állásába kerülhetett a vita

 

Valódi Hírek