Kálmán Olga a parlamentben szúrt oda a kormánynak — „Bizonyítsák be, hogy nem a magyar emberek ellen dolgoznak!”

A Rezsimentő alappal az Árnyékkormány tényleges segítséget nyújt.

Fantasztikus dolog történt, a kormány kifizeti a lakosság és a kis- és középvállalkozások decemberi rezsiszámláit, egyetlen egy bökkenő van, hogy ez Németországban történik és nem nálunk — kezdte felszólalását Kálmán Olga, az Árnyékkormány szóvivője és a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

A német kormány erre 9 milliárd eurót költ erre, miközben a magyar kormány hétszeres gázárat akaszt a lakosság nyakába, hiába van mélyponton a gáz világpiaci ára.

„Ennyit arról, hogy kinek mit intézett a kormánya”

— szúrt oda a szóvivő.

A politikus az Árnyékkormány rezsimentő alapját is megemlítette, melbyől rászoruló családok decemberi rezsiszámláit fogják kifizetni, miután a kormány erre nem képes.

A DK képviselője bejelentette, hogy már közel 20 millió forintot gyűjtöttek össze az alapba, a fideszes képviselőknek olyan tételeket olvasott fel, amit akár a rezsimentő alapba is átutalhatnának:

  • a Vodafone 715 milliárdos vételárát.
  • az Országház felújítására szánt közel félmilliárd forintot,
  • a nemzeti konzultációra szánt 5 milliárd forintot,
  • Nemzeti Atlétikai Központra költött 238 milliárd forintot.

Ezek a tételek összesen majdnem 1000 milliárd forintot tesznek ki, ebből 250 ezer forint rezsitámogatást lehetne adni minden magyar háztartásnak.

„Nem kell a brüsszeli szankciókra mutogatni, önök miatt van rezsiválság Magyarországon”

— jelentette ki a politikus.

Kálmán Olga megkérte a kormánypárti képviselőket, hogy bizonyítsák be, nem a magyar emberek ellen dolgoznak, utalják el az összeget a rezsimentő alapba, amit az Árnyékkormány a rászoruló családoknak ad majd, hiszen ők tényleg segítik a lakosságot.

Valódi Hírek