Hétfőn tárgyalnak Maruzsával a tanárok: Tartogatnak számára egy kis meglepetést

Forradalmi lesz a hangulat.

Eredményváró bulit hirdetett a Szalay utcába a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, így valószínűleg nem csak a sztrájkbizottság lesz jelen az eseményen — közölte Gosztonyi Gábor, a PSZ alelnöke az InfoRádióval.

Mint ismert, november 7-ére egyeztetésre hívta a pedagógus-sztrájkbizottság képviselőjét Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár.

Gosztonyi közölte: követeléseik nem változtak, továbbra is azonnali 45 százalékos béremelést követelnek a pedagóguspálya életmodell alá tartozóknak.

Kérik továbbá kérik a munkateher csökkenését, a fix óraszám visszaállítását, a gyógypedagógiai- és pedagógiai asszisztensek számára a 40 órás munkahét leváltását, hogy 35 óránál többet ne legyenek beosztva a gyerekek mellé.

Gosztonyi elmondta: nem túl optimisták a hétfői találkozóval kapcsolatban, bár

„ha azt nézzük, hogy november 7-e van, akkor még azt is mondhatnám, hogy

forradalmi hangulatra is lehet számítani”

— fogalmazott.

Elmondta továbbá, hogy a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete eredményváró bulit hirdetett a Szalay utcába, így valószínűleg nem csak a sztrájkbizottság lesz jelen az eseményen.

Közölte azt is: a gördülő sztrájkot csak akkor függesztik fel, ha mind a négy követelésükre érdemi válaszokat kapnak, mert

„a parasztvakítással és a megfélemlítéssel egybekötött ígérgetésekből nagyon elege van már az oktatásban dolgozóknak”.

Ha a mai tárgyaláson nem születik megállapodás, a következő országos sztrájkot

november 18-án, pénteken tartják,

majd november 22-én, a magyar közoktatás napján demokrácia órákat terveznek tartani a diákoknak az iskolán belül.

November 26-án a Hősök terére hívják

„azokat az aggódó állampolgárokat, akik szerint elég ebből az oktatási ámokfutásból, amit ez a kormány tart, és a nemzet főterén egy valódi nemzeti konzultációt fogunk tartani az oktatásról”

– jelentette ki.

 

Valódi Hírek