Kimondta a bíróság: Sanna Marin semmilyen szabályt nem szegett meg a bulizással

Magánügy.

Semmilyen szabálytalanságot nem követett el Sanna Marin finn miniszterelnök az augusztusi házibulin, amiről több felvétel nyilvánosságra került, állapította meg az igazságügyi kancellár, miután megvizsgálta az ezzel kapcsolatos több tucatnyi panaszt.

„Nem lehet szabálytalansággal

vagy hivatali teendőinek elhanyagolásával vádolni a miniszterelnököt, mert ahhoz, hogy ezt meg lehessen tenni, büntetőjogi kapcsolatnak kellene lennie a magánélete és a hivatalos tevékenysége között”

– közölte pénteken Tuomas Pöysti.

„Ami egy kormánytag magánéletének erkölcsi és társadalmi vonatkozását illeti, annak megítélése már a parlament hatáskörébe tartozik. A politikai felelősséget pedig demokratikus választásokon szokták megvizsgálni.”

Sanna Marin zárt körű partin vett részt, a videón a kamera előtt énekelt és táncolt. Miután a felvétel nyilvánosságra került, sokan drogozással vádolták, mire közzétette negatív tesztjét.

Később bocsánatot kért, amikor újabb fotó terjedt az interneten, rajta két ismert női influenszerrel, akik ugyanezen a házibulin félmeztelenül csókolóznak, és „Finnország” feliratú táblával takarják el a mellüket. Mint mondta, nem szabadott volna ilyen fotónak készülnie, nem tartja helyesnek, de egyébként nem történt semmi különös.

(via 444.hu)

Valódi Hírek