Váratlan fordulat: Már a Corvinus Egyetem is szolidaritási akciót hirdetett, hogy támogassák a tanárokat

„Önsorsrontó az a társadalom, amely eltűri, hogy így alakuljanak a dolgok” — írták.

A Budapesti Corvinus Egyetem oktatói és dolgozói, közös szolidaritási nyilatkozatot tettek közzé, melyben arról tájékoztattak, hogy gyűjtést szerveznek a polgári engedetlenséggel tiltakozó tanárok részére.

Közleményükben úgy írtak, hogy egy kormányzat akkor jó, ha elősegíti, hogy a felnövekvő generációk képzettek, kreatívok és kritikusak legyenek, ehhez elengedhetetlen támogatni a tanárok küzdelmét. Kérték továbbá, a közoktatásban dolgozó pedagógusok méltóságának, tanítási szabadságának és az iskolák oktatási autonómiájának helyreállítását.

„Rossz az a kormányzat, amelyik tevékenységével ellene hat e célnak, és önsorsrontó az a társadalom, amely eltűri, hogy így alakuljanak a dolgok”

— írták állásfoglalásukban.

„Tisztelettel és elismeréssel adózunk a pedagógusok küzdelmének! Kinyilvánítjuk szolidaritásunkat – e nyilatkozat aláírásával és/vagy anyagi támogatással is – a sztrájkoló és polgári engedetlenséget is vállaló tanárokkal, akik nem csak önmagukért, hanem közös ügyünkért: a jó oktatásért is kiállnak!”

— hangsúlyozták petíciójukban.

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szövetsége október 27-én csütörtökre hirdetett országos demonstrációt. A tanárok, diákok és szülők kilenc pontban fogalmazták meg a követeléseiket, amit Nagy Erzsébet, a PDSZ képviselője olvasott fel a vasárnapi tüntetésen.

(444.hu)

Valódi Hírek