„Úgy érzem, a szakadék szélén táncolunk” — Bródy János megrázó vallomásban beszélt a körülöttünk lévő világról

Nemrég jelent meg egy dokumentumfilm a népszerű énekesről.

Bródy János az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elárulta, hogy mostanában nincs sok kedve új dalokat írni, mégpedig azért, mert rosszak az előérzetei azzal kapcsolatban, hogy merre halad a világ.

Az interjú apropóját az adta, hogy Vallomások címmel megjelent Bródy János dokumentumfilmes portrévázlata. A másfél órás alkotásban szerepet kapnak több évtizedes munkásságának legsikeresebb dalai, a zeneszerző mai gondolataival kiegészülve. Az előadóművész elárulta: menedzsere és Surányi András filmrendező vette rá, hogy elmondja a kiválasztott 34 dal történetét, melyekből végül megszületett a film.

A művész a beszélgetés során bevallotta, hogy mostanában nincs sok kedve új dalokat írni, ugyanis

rosszak az előérzetei.

„Úgy érzem, eléggé a szakadék szélén táncolunk, nagyon zűrzavaros a világ”

– mondta. Az – eddigi – utolsó dala a Mariana-árok címet viseli, és ennek a jegyében készült egyébként a frissen debütált portréfilm is.

Beszélt arról is – ami az ENSZ alapokmányában is rögzítve van –, hogy szerinte

minden ember szabadnak született,

egyenlő méltósága és joga van, az embereknek pedig – ésszel és lelkiismerettel bírván – testvéri szellemben kell, hogy viseltessenek egymás iránt.

Minden népnek és nemzetnek arra kellene törekednie, hogy ezt tiszteletben tartsa, ezzel elkerülve az újabb háborúkat – vélekedett, megjegyezve, hogy nem rokonszenvesek számára azok a hatalmi rendszerek, amelyek ezt az elvet nem követik.

Bródy egyébként úgy érzi, az a generáció, amelynek ő képviselője, kollektíve nem volt olyan szerencsés, mint amilyen ő maga lett.

A legszebb éveiben nem volt lehetősége cselekvésre, mire pedig eljött az ideje, addigra jöttek az új generációk. Ráadásul sokáig kellett várni arra, hogy a reményeink valóra váljanak, és amikor végre valóra váltak, sokszor beteljesült csalódás bontakozott ki belőlük – fogalmazott.

Valódi Hírek