Nem hiszed el: Pofátlan szöveggel magyarázta a fideszes polgármester, miért jár neki az ötmilliós prémium

Ebből az összegből fűthetnék a város uszodáját is.

“Nem igaz, hogy ne lennék jogosult a 35 év munkaviszony után járó jubileumi jutalomra”

– állította a hvg.hu-nak Győr fideszes polgármestere, miután felvette az 5,2 millió forintnyi jutalmat.

Csakhogy az előterjesztésben idézett törvény alapján nem világos, milyen alapon járna a polgármesternek ez a pénz, és ez alapján a DK önkormányzati képviselője is “arcátlanságnak” nevezte, hogy Dézsi fel akarja venni ezt a pénzt, ráadásul akkor, amikor a városnak is spórolnia kell.

Dézsi Csaba András azt mondta, hogy a köztisztviselői törvény alapján egyértelmű és világos jogi alapja van annak, hogy a 35 éves jubileumi bónuszt felvehesse. Az 5,2 milliós összegről egyébként úgy vélekedett:

“Kellene a rossebnek az a pénz. Elég jól keresek, nem is én kértem ezt a pénzt, a jegyző nyújtja be automatikusan”.

Arra a kérdésre, hogy ha saját bevallása szerint ilyen jól keres, és nincs igazán szüksége a pénzre, miért nem mond le róla, így az 5,2 millió megmaradna a város kasszájában, a polgármester úgy válaszolt:

„Ha jár, akkor jár. Maga mit tenne? Adjam vissza, vagy

vegyek mindenkinek 5 gombóc fagyit?”

Arra a felvetésre, hogy a rezsiválság miatt bezárt városi uszodákat talán, ha nem is sokáig, de ebből a pénzből is lehetett volna fűteni, vagy akár más önkormányzati célra is lehetne fordítani az összeget, a polgármester megjegyezte: a 35 év munkaviszonya után ez a mostani jutalom havi mindössze 12 ezer forint, ha leosztja, márpedig “én abból élek, hogy szorgalmas vagyok”.

Hozzátette: „amúgy pedig ennél én sokkal többet adakozok. Egymillió forint alatt nem adok és csak egyet kérek, hogy ne mondják el, hogy én adtam.”

Valódi Hírek