Megkapták az iskolák a kegyelemdöfést: Már krétát és ceruzaelemet is a szülőktől kell kérniük

Gulyás Gergely megint hazudott a kormányinfón.

Az iskoláknak még a mindennapi eszközök beszerzéséhez is engedélyt kell kérniük a tankerülettől, mivel a kifizetési stop a tankerületi központokat is érinti — értesült a Népszava.

Több intézmény

a szülőkhöz fordult segítségért.

Az egyik budapesti tankerületi központhoz tartozó középiskola igazgatója küldött egy levelet a szülőknek, ez jutott el a laphoz.

A levélben az igazgató arra kéri a szülőket, hogy ha tehetik, küldjenek be az iskolába tollat, táblafilcet, krétát, fénymásolópapírt, ceruzaelemet, a kukákba műanyagzsákot, de az otthon feleslegessé vált egyéb eszközöket – akár seprűt vagy irodai széket – is szívesen fogadják.

A kormány még szeptember végén rendelte el a kifizetési stopot, az állami szervek október 31-éig nem fizethetnek ki semmit, ami nem bérköltség.

A kivételek között akkor felsorolták a közoktatási, egészségügyi, gyermekjóléti intézményeket.

Később Gulyás Gergely a kormányinfón tagadta, hogy kifizetési stop lenne érvényben.

A Népszava megkeresésére most az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központ is megerősítette, hogy

rájuk is kiterjesztették a kifizetési tilalmat:

csak a legszükségesebb, köznevelési alapfeladatok ellátásához kapcsolódó kifizetések történhetnek meg, az ezen felüli kiadások központilag felülvizsgáltra kerülnek október végéig.

Ugyanakkor az energiatakarékossági előírások is megnehezítik az intézmények dolgát, a Pécsi Tankerületi Központ igazgatója például arra utasította az intézményvezetőket, hogy naponta kétszer ellenőrizzék a hőmérsékletet, hetente jelentsék a mérőóra-állásokat, a tanórák közötti szünetekben pedig legfeljebb 90-120 másodpercig javasolt szellőztetni.

 

Valódi Hírek