Varga Judit pezsgőt bont örömében, mert Magyarország „a világ legbiztonságosabb országainak egyike”

Erről értesült.

Facebook-posztot közölt Varga Judit, amelyben arról írt, az Eurostat adatai szerint Magyarország „a világ legbiztonságosabb országainak egyike„. Ehhez az igazságügyi miniszter kommentben egy interjút linkelt a kormánypárti Mandinerből, amelyben Kónya István miniszteri biztost szólaltatták meg.

Bár Varga nem részletezte az Eurostat adatait, a cikkben szerepel, hogy Magyarországot a világ 13. „legbékésebb” országaként rangsorolta a Gazdasági és Béke Intézet. A rangsor első helyein javarészt közép-európai országok szerepelnek, így például a harmadik, negyedik és ötödik helyen Írország, Dánia és Ausztria szerepel, Szlovénia pedig a hetedik helyre került.

Csehország is Magyarország előtt szerepel a ranglistán: a 8. legbiztonságosabb országnak számít a lista alapján. Finnország és Horvátország a 14. és 15. helyen szerepel.

Jól látható, hogy a közép-európai és az észak-európai régió országai kiemelt helyen szerepel a békelistán, így

hazánk előkelő helye nem unikális.

A 163 országot rangsoroló lista első két helyen Izland és Új-Zéland szerepel. A lista sereghajtója a háborútól és konfliktusoktól sújtott Afganisztán; amelyet nem sokkal Jemen, Szíria, Oroszország és Dél-Szudán követ, de Ukrajna is a lista hátsó részében található az orosz-ukrán háború miatt.

(Varga Judit/Facebook/Mandiner/napi.hu)

Valódi Hírek