Lehullt a lepel Varga Judit titkáról: Kiderült, ki volt az ügyészségre beosonó embere

A hangfelvételen csak „Dani”-ként emlegetett személy.

Az ügyészség nem árulta, hogy Varga Judit volt igazságügyi miniszter munkatársai jártak-e az ügyészségen, hogy belenézzenek a Schadl–Völner-ügy irataiba – írta meg csütörtökön a 24.hu.

Hangfelvétellel kezdődött

Megírtuk, hogy Magyar Péter március 26-án hozta nyilvánosságra azt a hangfelvételt, amely az exfeleségével, Varga Judittal közös otthonukban készült. A kegyelmi botrányba belebukott volt igazságügyi miniszter egy családi beszélgetésen azt állította, hogy a Schadl–Völner-ügy irataiba többen belenéztek, és bele is nyúltak.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter kihúzatta a róla szóló részeket.

Az azóta tanúként kihallgatott egykori tárcavezető azt elmondta volt férjének, hogy előre szóltak Völner Pál volt igazságügyi államtitkárnak az őt is érintő nyomozásról.

A nyilvánosságra hozott hangfelvételen az is hallható, amint Varga Judit arról beszélt, Polt Péter az ügyészségen „nem ura a helyzetnek”, és neki nincs érdemi beleszólása abba, hogy mi történik az ügyészségen.

Varga Judit – a lefoglalt felvételen – arról is beszélt, hogy

munkatársai belenéztek az ügyészségi iratokba.

Meg is nevezte korábbi kolléganőjét, Martonovics Bernadettet, aki szavai alapján bement az ügyészségre a nyomozati iratok miatt. Rajta kívül egy bizonyos „Danit” emlegetett Varga, akinek – a volt igazságügyi miniszter utalása alapján – bejárása lehetett az ügyészségre.

Ő valószínűleg Hódos Dániel, a tárcavezetőt egykori kabinetfőnöke lehet.

Az ügyészség magyarázkodni kezdett

Két nappal később, március 28-án az ügyészség sajtótájékoztatót tartott az ügyben. Fürcht Pál főügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője arról beszélt, hogy: „folyamatosan dolgoztak” a Schadl–Völner-ügy kivizsgálásán. „Az emberek heroikus munkát végeztek”,

a világ minden ügyészsége büszke lehetne (sic!)

arra, hogy vádat emeltek egy ilyen súlyos ügyben – mondta. A portál már ekkor rákérdezett arra, hogy

Varga Judit munkatársai valóban jártak-e az ügyészségen.

Akkor a főügyész azt mondta:

„minket egy külsős őrző-védő szerv véd, akiknek kötelező felírni, ha egy külső személy jön hozzánk. Ha bent járt, ki fog derülni, ha nem járt bent, akkor is ki fog derülni a nyomozás során.”

Amint arról a lap beszámolt: a külsős cég Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos vállalkozó érdekeltségébe tartozik. Az informatikai rendszerükből valószínűleg egyszerűen kinyerhetők azok az adatok, hogy kik jártak bent az ügyészség épületében.

Az ügyészség azonban lassan egy hónapja hallgat.

Valódi Hírek