Nagy a szigor az iskolákban: Drasztikus lépéseket hoznak, hogy betartsák a 18 fokos szabályt

További terheket rónak a tanárokra.

Azt kéri a tankerület Pécsen, hogy 90-120 másodpercben maximalizálják a szellőztetést az iskolák és napi kétszer ellenőrizzék a termek hőmérsékletét.

Szeptember közepén döntött a kormány arról, hogy az iskolákban is takarékoskodni kell. Az általános iskolákban minimum 20, a középiskolákban minimum 18 fokot kell biztosítani a kormányrendelet szerint.

A törekvéseket az intézmények fenntartói azóta konkrét utasításokra váltották, amiből az derül ki, hogy nem igazán szeretnék, ha 18 fok fölé szökne a hőmérséklet. Pécsen például

napi kétszer,

délelőtt és délután is ellenőrizni kell, hogy csak annyi radiátor üzemeljen, amennyi az előírt hőfok biztosításához feltétlenül szükséges.

Emellett folyamatosan figyelni kell, hogy nem ég-e feleslegesen villany, be van-e zárva minden ajtó, és hétvégére letekerték-e a termosztátot 16 fokra. A szellőztetéseket pedig az útmutatás szerint javasolt 90-120 másodpercben maximalizálni. Emellett azt is írják, hogy minimálisra kell csökkenteni a csoportbontásokat a „csoportösszevonások haladéktalan elvégzésével”.

Vörös István középiskolai tanár szerint nem rajtuk kellene spórolni, ráadásul például a csoportbontásokhoz ilyenkor már nem lehet hozzányúlni.

„Szeptember 30-án jelent meg a tankerületi utasítás, és augusztusban a tantárgyfelosztást legkésőbb el kellett fogadni a tantestületi értekezleten, tehát ez a hajó már elment”

– mondta.

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/10/06/elkepeszto-sporolas-megy-egy-zugloi-technikumban-gyakorlatilag-mukodeskeptelenne-valik-az-iskola

Valódi Hírek