Kövér László úgy tudja, hogy az agresszor Oroszországnak legitim igényei vannak

Ilyen egy szuverenitást védő politikus.

Kövér László ismét sziporkázott a Heteknek adott interjújában, ahol beszélt az uniós forrásokról és az orosz-ukrán háborúról is.

A házelnök elmondta, hogy az uniós tagságunknak még mindig több ez lőnye mint a hátránya, de az arányok jelentősen elmozdultak.

A házelnök elmélete szerint brutális erőpolitika zajlik Magyarországgal szemben, rögeszméket, ideológiai dogmákat akarnak ránk kényszeríteni, amelynek nagyon súlyos társadalmi következményei lennének, ha a kormány nem állna ellen. Kövér szerint arra is van esély, hogy a 2023-as lengyel választásokig nem fognak Magyarországnak pénzt utalni, elképzelése szerint ugyanis konkrétan uszítás zajlik a jobboldali európai kormányok ellen az európai közvéleményben.

A házelnöktől megkérdezték, hogy olyan politikusként, akinek fontos a nemzeti szuverenitás, nem az ukránokat kéne-e támogatni az oroszokkal szemben.

„Óvatosan kell válaszolnom a kérdésére, de mi van akkor, ha a birodalomépítési politika valójában nyugatról keletre zajlik, és Ukrajna újabb reménybeli tartománya az Euroatlanti Birodalomnak? Ennek legalább akkora relevanciája van, ki-ki döntse el, hogy melyik olvasat szimpatikusabb neki”

— fejtette ki Kövér.

Bár azt azért nem tagadta le, hogy a háborút Moszkva indította, hozzátette, Oroszországnak vannak legitim biztonsági igényei, amelyeket az Egyesült Államok melletti legerősebb nukleáris hatalom lévén, figyelmen kívül hagyni óriási hiba.

(via hetek.hu)

Valódi Hírek