Visszataszító: Nem hiszed el, mi derült ki a Szent István Gimnázium tanárait fenyegető tankerületi vezetőről

Így még felháborítóbb, amit csinál.

„A tanárok egy szigorú utolsó figyelmeztetést kaptak, egyelőre nem rúgtak ki senkit. A tanárok nem engedték a gyerekeknek, hogy fizikailag is elállják az utat, így sorfalat álltak, és ott volt szinte az összes diák kockás ingben”

– ezt írta egy szülő arról, mi történt kedd reggel a Szent István Gimnáziumban.

Mi is megírtuk, hogy a diáktiltakozások jelképévé vált kockás ingbe öltözött diákok csendesen, békésen igyekeztek megakadályozni a tankerület képviselőit abban, hogy

írásbeli figyelmeztetést

adjanak át három tanáruknak, akik részt vesznek a polgári engedetlenségi mozgalomban. Eközben néhány szülő az iskola előtt táblákkal tiltakozott az eljárás ellen.

A három tanárnak a figyelmeztetést a Közép-Pesti Tankerületi Központ igazgatója, Házlinger György hozta el az iskolába. Alig húsz percet töltött a Szent István Gimnázium épületében.

A 444.hu információi szerint Házlinger György

maga is a Szent István Gimnázium tanulója volt.

Néhány név nélkül nyilatkozó tanár elmondta, hogy nem emlékeznek arra, hogy megfordult volna a most a felügyelete alá tartozó egykori iskolájában. Most először látták az épületben, amikor az évtizedek óta ott dolgozó tanárokat kirúgással fenyegetni jött.

Házlingerről az Index 2019-ben azt írta, tankerülete a 100 ötöst összegyűjtő gyerekeknek jutalmat ígért, ez a jutalom aztán elmaradt.

Valódi Hírek