„A közönség majd beleheli a nézőteret” — Megérkezett a teljesen elborult hivatalos ajánlás: Így kell spórolni

Levelet kaptak a kulturális intézmények.

Elborult tippeket az a spórolásra a Nemzeti Művelődési Intézet egy körlevélben, amelyet művelődési házaknak, kulturális intézményeknek küldtek szét — szúrta ki a Magyar Narancs.

Az intézet egy szakmai ajánlást adott ki az energiaválság hatásainak enyhítésére.

Ennek harmadik részében olyan javaslatok vannak, mint

„a nézők által termelt hő a téli rendezvényeknél akkor segít, ha jól választjuk ki a termet, és a szervezéssel teltházat csinálunk – eleinte hűvös lesz, de azután

a közönség beleheli a teret,

ilyenkor az oxigén-utánpótlásra kell jobban figyelnünk”.

Azt írják, a rendezvényeket és műsorokat úgy célszerű összeállítani, hogy elsősorban a helyi és környékbeli előadók jöjjenek, így lehet spórolni az utazási költségek térítésén is.

Külön kitér az ajánlás az ellenőrzésre is.

„(…) a háttérszemélyzetnél alapfeladat a fogyasztások napi nyomon követése, folyamatos elemzése, a kimutatható túlfogyasztások azonnali jegyzőkönyvezése, kezelése, emellett alakítsunk ki rendszerességet biztosító ellenőrzési protokollt a világítótestek, elektromos berendezések kikapcsolásának kontrolljára”

— írják.

Javasolják továbbá a rossz hatékonyságú lámpák LED-izzókra cserélését, az ajtók csukva tartását, és a vízmelegítők vízkőtlenítését.

Szerintük nem kell mennyezetvilágítás, elég a kislámpa. Javasolják azt is, hogy legyen tilos hősugárzók és egyéb teraszfűtések alkalmazása, ez csak rendkívüli esetben, írásbeli vezetői hozzájárulással legyenek engedélyezhetők.

 

Valódi Hírek