„Nem blöffölök!” — Putyin megfenyegette a Nyugatot, és mozgósítást rendelt el

Előkerült az orosz elnök.

Részleges mozgósítást rendelt el Vlagyimir Putyin szerda reggel megtartott beszédében, amelyet az eredetileg tervezett keddi időpontról halasztottak el.

Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy a mozgósítás csak részleges, és csak a tartalékosokat érinti. A mozgósítást még ma — azaz szerdán — elkezdik.

Az intézkedést a honvédelemmel indokolta: azok kapnak majd behívót, akik korábban is szolgáltak az orosz hadseregben. Közölte továbbá, hogy a mozgósítás keretében behívott oroszok minden olyan kedvezményben részesülnek, ami a szerződéses katonáknak is jár.

Bejelentette: az oroszok által megszállt herszoni és Zaporizzsjei területek, továbbá a donyecki és a luhanszki „államok” felszabadultak a

„náci rezsim”

alól.

Putyin szerint a Nyugat megmutatta, nem érdekük a béke Oroszország és Ukrajna között. Közölte, hogy valójában

a Nyugat indított háborút Oroszország ellen,

már akkor, amikor az oroszok 2014-ben annektálták a Krímet.

Úgy véli, az agresszív oroszellenes politika mára minden határt átlépett.

„A nyugati országok megpróbálnak blokkolni minden függetlenséget és fejlődést. Azért, hogy brutális módon rákényszerítsék akaratukat más emberekre. A Nyugat célja továbbra is a gyengítés és a pusztítás, ezt nyíltan kimondják”

— fogalmazott.

Szerinte Oroszországot el akarják pusztítani, és nukleáris eszközökkel zsarolnak, ám az oroszok ezt nem fogják hagyni, vannak fegyvereik, amelyekkel visszavághatnak.

„Nem blöffölök”

— mondta.

A háború céljaként továbbra is „Donbasz felszabadítását” jelölte meg az orosz elnök, továbbá közölte, hogy támogatja az oroszok ellenőrizte ukrán területeken tartandó népszavazásokat, miután a négy régió Oroszország támogatását kérte, hogy népszavazást tarthassanak arról, hogy csatlakozhatnak az országukhoz.

„Mindent megteszünk a népszavazások feltételeinek biztosítása érdekében”

— mondta.

 

Valódi Hírek